Mladića (20) sa TEMPERATUROM 40 vratili iz Urgentnog, u Hitnoj rekli da NIJE NJIHOV POSAO da mjere temperaturu - Volim Podgoricu

Mladića (20) sa TEMPERATUROM 40 vratili iz Urgentnog, u Hitnoj rekli da NIJE NJIHOV POSAO da mjere temperaturu

Dvadesetogodišnji Podgoričanin sa temeperaturom od 40 stepeni, glavoboljom i vrtoglavicom, u noći između četvrtka i petka vraćen je iz Urgentnog centra jer “nije imao uput” a u Hitnoj mu je dežurna doktorka rekla da on “nije slučaj za njih”, da ide kući i”pije tečnosti”.

“Zbog visoke temperature i bolova u četvrtak je otišao kod izabranog doktora, koji mu je dao da uradi nalaze, na kojima je CRP bio čak 130, dobio je antibiotike i uput da snimi pluća, i savjet da ukoliko bude imao problema te večeri, ode u Urgentni, Hitnu ili pak dežurni dom zdravlja”, ispričala je majka mladića našem portalu.

“Kako mu je tempeatura te večeri porasla na 40 stepeni, nismo mogli da je spustimo, imao je i glavobolju, i loše se osjećao, oko jedan sat poslije ponoći smo se uputili ka Urgentnom centru, jer su nam oni najbliži. Čekali smo dvadesetak minuta ispred vrata Internog, on je jedva stajao, a onda je izišla mlada medicinska sestra i rekla da on “nije slučaj za njih”.

“Bez ikakvog udubljivanja u zdravstveno stanje mog sina, obratila nam se skoro kao retardiranim osobama, riječima da “nemamo uput” i da se ta ustanova zove “Urgentni centar” a da moj sin “mije urgentan slučaj” i da idemo u Hitnu pomoć. Pa ako u Hitnoj daju uput, da se vratimo kod njih. I zaključila riječima: “A neće vam dati uput”, priča ogorčena Podgoričanka i dodaje da joj je nepojmljivo da zdravstveni radnici komuniciraju sa ljudima kojima je porebna pomoć na način kako se to dogodilo njenom sinu i njoj.

Kada su ušli u zgradu Hitne pomoći nije bilo nikoga, a nakon nekoliko minuta se pojavila dežurna doktorka Vanja Popović.

“Bila je neprijatna, pitala nas je zbog čega smo došli i rekla je da oni “ne liječe temperaturu” već hitne slučajeve i da nije njen posao da “mjeri temperaturu” na šta sam je ja upitala šta je njen posao i šta su hitni slučajevi ako nije temperatura od 40 stepeni”, priča naša sagovornica.
Nakon što mladić nije dobio nikakvu terapiju u Hitnoj pomoću, zaputili su se u Dom zdravlja u Zagoriču.

Zgrada Hitne pomoći

“Moj sin je našao na iternetu da je taj DZ dežuran, ali bio je zaključan. Vratili smo se kući i proveli besanu noć, bili smo uplašeni zbog njegovog stanja,  da ne govorim koliko smo bili razočarani i ogorčeni zbog onoga što smo doživjeli. Ispostavilo se radi o težem obliku gripa i upali pluća”, zaključuje Podgoričanka.

Iz Kliničkog centra Crne Gore tvrde da se situacija koju je opisala naša sugrađanka – nije ni dogodila.

“Provjeravajući navode sugrađanke koje ste nam dostavili, u saznanju smo da je tokom minula 24h sata u Urgentni centar (UC) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) veliki broj pacijenata došao bez uputa (preko 50 odsto) i da niko nije vraćen bez pregleda. Napominjemo da je u navedenom periodu zbrinuto 235 pacijenata od kojih u internoj ambulanti njih 85, dok su na bolničko liječenje preko UC zadržana 22 pacijenta”, odgovorili su iz KCCG. 

Odgovor na pitanje – Kome da se, u 1 poslije ponoći,obrati pacijent koji cio dan ne može da skine temperaturu od 40 stepeni, ima glavobolju i vrtoglavicu – ni iz Ministarstva zdravlja i Doma zdravlja Podgorica, nismo dobili.

.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com