PODGORICA: Devet osnovaca dobilo stipendije od po 2.000 eura - Volim Podgoricu

PODGORICA: Devet osnovaca dobilo stipendije od po 2.000 eura

Dječja akademija “BrainOBrain” dodijelila je stipendije za devet osnovaca iz tri podgoričke škole od po dvije hiljade eura, odnosno ukupno 18 hiljada eura.

“U saradnji sa nastavnicima i direktorima Osnovnih škola „Sutjeska“, „Radojica Perović“ i „Štampar Makarije“ pažljivo smo birali najbolje đake u želji da ih nagradimo i podstaknemo ih na dalji rad i razvoj, kao i da im ulijemo vjeru da je u obrazovanju budućnost. Stoga, odlučili smo da dodijelimo stipendije za devet đaka, u visini od ukupno 18.000eura”, saopštili su iz “BrainOBrain”.

Iz ove dječije akademije su saopštili da su kao odruštveno odgovorno preduzeće, prepoznali potrebu djece da pored osnovnog školskog obrazovanja ovladaju nekim dodatnim intelektualnim i životnim vještinama koje će im pomoći da se bolje snađu u školi, a kasnije i u poslovnom i ličnom životu.

“Benefiti programa, koje smo već za ovako kratko vrijeme uspjeli da uočimo kod djece koja idu u našu školu, podstakli su nas zapravo na ideju o stipendijama, koje će nam omogućiti da zaista ispratimo razvoj djece kroz tri i po godine BrainOBrain programa, u saradnji sa njihovim nastavnicima u školi, i da pokažemo u praksi benefite o kojima govorimo. Tako, prateći naših devetoro stipendista kroz BrainOBrain će i sami nastavnici u školama moći da prate i svjedoče kako se kod njih razvija proces razmišljanja, zaključivanja i rješavanja zadataka i situacija sa kojima se suočavaju.“, kazala je licencirana  BrainOBrain edukatorka Jasna Dautović.

BrainOBrain je napredni program za djecu od 4 do 14 godina, koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih vještina, kombinujući mentalnu aritmetiku, NLP tehnike, neurobik vježbe i pozitivnu psihologiju.

Sam program BrainOBrain je međunarodno priznat franšizni program, izvorno je nastao u Indiji 2003.godine. Od tada se uspješno primjenjuje u 42 zemlje svijeta, ima preko 950 uspješnih centara kroz koje je prošlo više od 2 miliona djece.

„Vizija BrainOBrain centara u svijetu nije da bude samo škola već centar za stvaranje kvalitetnih međuljudskih odnosa, centar u kojem djeca dobijaju šansu da ostvare svoje najveće potencijale i u kojem vodimo računa o porodičnim vrijednostima”, kazala je Dautović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com