Home / NOVOSTI / Hronika / HAPŠENJE: Policija spriječila ubistvo članova kriminalne grupe
Ilustracija

HAPŠENJE: Policija spriječila ubistvo članova kriminalne grupe

Danilovgrađanin Marko Pavićević (28) i Baranin Vuk Orlandić (24) uhapšeni su zbog sumnje da su planirali ubistvo visoko-pozicioniranih članova suprotstavljene kriminalne grupe iz Bara, saopšteno je iz Uprave policije. Osumnjičeni su, planirajući ubistvo ukrali automobile, a u stanu im je pronađena snajper puška i drugo oružje.

Policija je 10. marta oko 19 časova u Baru, u blizini sportskog centra Topolica, zatekla Pavićevića i Orlandića, koji u policijskim evidencijama slove za osobe bliske jednoj od organizovanih krminalnih grupa koja djeluje na teritoriji Crne Gore.

Oni su zatečeni prilikom zatamnjivanja stakala na vozilu Golf 2.

Policija je došla do saznanja da su uhapšeni mladići 9. marta ukrali vozilo u Ulcinju, te da su takođe u prethodnom periodu na teritoriji opštine Bar ukrali registarske oznake koje su postavili na tom automobilu.

Kod Pavićevića policija je pronašla kriptovani telefon sa inostranom SIM karticom.

Daljom kriminalističkom obradom, izvršenim ispitivanjem navedenog mobilnog telefona, došlo se do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su imenovani pripremali izvršenje krivičnih djela protiv života i tijela. Operativna saznanja ukazuju da su “mete“ napada trebali biti visokopozicionirani članovi suprotstavljene organizovne kriminalne grupe iz Bara.

Policija je došla do sumnje da su osumnjičeni, u prethodnom periodu uzeli pod zakup stambeni objekat koji se nalazi u Baru u mjestu Ratac, a gdje im je bio “štek stan“.

Zato su službenici policije 11. marta pretresli taj objekat.

“Tom prilikom je pronađeno oružje koje je, kako se sumnja, bilo namijenjeno za izvršenje predmetnih krivičnih djela – snajperska puška sa optičkim nišanom kao i prigušivačem pucnja, zatim dva bidona veće zapremine sa benzinom, za koji postoji osnovana sumnja da je bio namjenjen u svrhu izazivanja požara na vozilu nakon izvršenja krivičnog djela, a sve u cilju uništenja svih predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kao i materijalnih tragova”, navode u policiji.

Pronađena veća količina municije, komunikacionih sredstava, garderobe, kao i više predmeta i tragova koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com