U URGENTOM CENTRU REANIMIRANA ZARAŽENA ŽENA: Ljekari i osoblje daju sve od sebe, potpuno su opremljeni

Pacijentkinja iz Tuzi, starije dobi, sinoć oko 23 sata je reanimirana u Urgentnom centru i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege na respiratoru.

Kako saznaje portal Volim Podgoricu, žena je u Urgentni centar upućena iz Hitne pomoći, i zahvaljujući brzini i odličnoj koordinaciji između ove dvije službe, spašena je. Iz Kliničkog centra su jutros saopštili da se jedna ooba zaražena korona virusom nalazi na respiratoru i da je ugrožena.

Dramatična situaciju u kojoj su bili ljekari i osoblje Hitne pomoći i Urgnetnog centra sinoć potvrdila je da sistem funkcioniše u kriznim situacijama, i da je koordinacija između službi odlična.

Kako kaže sagovornik portala Volim Podgoricu, iz Hitne pomoći su sinoć oko 23 sata kontaktirali Urgentni centar sa informacijom da dovode ženu lošeg opšteg stanja i respiratorno ugroženu. Odmah je spušten anesteziološki tim za reanimaciju. Žena je stavljena na mehaničku ventilaciju i potom “zatvorenog tipa”, na način da se ne ugrozi osoblje i drugi pacijenti, transportovana na odjeljenje intenzivne njege.

Zaposleni u Urgentnom prije uvođenja mjera Foto privatna arhiva

Zaposleni i osoblje Hitne službe i Urgentnog centra  uslijed širenje epidemije korona virusom rade u otežanim okolnosima, a na njima je veliki pritisak.

U Urgentnom centru se u dva odvojena dijela tretiraju pacijenti sa urgentnim stanjima i oni sa takvim stanjima za koje se sumnja da u zaraženi. U šatoru ispred Urgnetnog vrši se njihova trijaža. Ukoliko je pacijent vitalno ugrožen ide direktno u sobu za reanimiciju.

Kako su nam rekli iz Urgentnog centra, ljekari i osoblje imaju kompletnu zaštitnu opremu – nepromočive mantile, maske i naočare, a oni koji rade sa respiratorno ugroženim pacijentima nepromočive skafandere.

 

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close