MEDICINSKA SESTRA NIJE IZDRŽALA PRITISAK: Danijela sebi oduzela život kada je saznala da je zaražena korona virusom - Volim Podgoricu

MEDICINSKA SESTRA NIJE IZDRŽALA PRITISAK: Danijela sebi oduzela život kada je saznala da je zaražena korona virusom

Italijanska medicinska sestra, nakon što je pozitivno testirana na korona virus, oduzela je sebi život zbog bojazni je zarazila druge, saopštio je savez medicinskih sestara.

Danijela Trezi (34) radila je na liniji prve krize na korona virusu u bolnici u Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije.

Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njenu smrt i izrazila svoju “bol i strijepnju” u sinoćnjoj izjavi, prenosi engleski Dejli mejl.

U Italiji je u poslednja 24 sata od koronavirusa umrlo 969 ljudi. Ta visoka brojka znači da je ovo najgori dan od početka epidemije, a do sada je život izgubilo ukupno 9134 ljudi.

Ova loša vijest došla je kao šok i malo ugasila umjereni optimizam koji se pojavio u toj zemlji.

U Italiji je u četvrtak preminulo 712 ljudi, u srijedu 683, u utorak 743, a u ponedjeljak 602. Dosadašnji crni rekord držala je prošla subota u kojoj je umrlo 793 ljudi.

Trenutno je 10.950 ljudi hospitalizovano, a njih 3.732 se nalazi na intenzivnoj njezi.

Savez je rekao da je medicinska sestra trpjela “težak stres” jer se plašila da je prenijela virus drugima dok pokušavala da pomogne.

Danijela Trezi radila je na odjeljenju intenzivne njege u bolnici San Gerardo u Monci, oko devet milja od Milana, ali bila je u karantinu nakon što je pokazala simptome korona virusa i testirana pozitivno na bolest.

Federacija medicinskih sestara je takođe otkrila da se “slična epizoda dogodila prije nedelju dana u Veneciji, s istim osnovnim razlozima”, prenosi Blic.

“Svako od nas je odabrao ovu profesiju za dobro i, nažalost, i za loše: mi smo medicinske sestre”, saopštila je federacija.

“Stanje i stres kojem su izloženi naši profesionalci su pod očima svih”.

I dalje je najgora situacija u Lombardiji, u kojoj je u poslednja 24 sata preminula 541 osoba.

Šef nacionalnog zdravstvenog instituta u petak je izjavio da Italija nije dosegla vrhunac zaraze koronavirusom, ali je takođe dodao da ima i dalje ima znakova usporavanja broja novozaraženih, što upućuje na to da bi vrhunac mogao biti blizu.

1 komentar

  1. A Simović vraća respiratore. da li će za to odgovarati? hoće jednog dana sigurno. da je neko njrgov teško bolestan od ovog virusa, da ima slaba pluća , da li bi ovo uradio? Ovo zdrav razum ne može da prihvati, da se on u ovoj teškoj situaciji politički sveti i prepucava. simoviću mi te plaćamo, nećemo više birati takve kao ti . takve koji svom narodu rade to što ti radiša

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com