SA ČIME TAČNO RASPOLAŽEMO: Evo koliko kreveta i respiratora je u CG bolnicama - Volim Podgoricu

SA ČIME TAČNO RASPOLAŽEMO: Evo koliko kreveta i respiratora je u CG bolnicama

Šef Kriznog medicinskog štaba dr Ranko Lazović kazao je da su za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa u crnogorskim bolnicama planirana 502 kreveta.

“Broj kreveta predviđen za pacijente sa korona virusom po ustanovama je sljedeći: 30 u Opštoj bolnici u Pljevljima, 100 u Opštoj bolnici u Baru, 52, sa mjestom za respiratore u nikšićkoj bolnici, 60 mjesta u Brezoviku, 170 plus šest za potencijalne korona pacijente u Podgorici i 84 u beranskoj Bolnici”, kazao je Lazović.

Bolnica u Bijelom Polju, kako je rekao, neće primati pacijente zaražene koronavirusom.

“Posteljni fond je kompletno pripremljen”, rekao je Lazović, dodavši da je u izradi pet privremenih bolnica kapaciteta oko 600 postelja.

Dr Ranko Lazović

“Što nas priprema za onaj treći, najružniji scenario koji smo predvidjeli, u vjeri i nadi i svim predviđanima, kako to sada stoji, da se to neće desiti i da nam neće trebati. Ali bismo smatrali sebe neozbiljnim sistemom ako to ne bismo imali”, istakao je Lazović.

Crnogorsko zdravstvo raspolaže trenutno sa 106 respiratora – 61 u KCCG i 45 u ostalim zdravstvenim ustanovama, precizirao je Lazović.

Poručio je da Crna Gora ima dovoljan broj respiratora i za najteži epidemiološki scenario.

“Koliko maksimalno pacijenata može biti inficirano KOVID-19, mi broj respiratora imamo”, kazao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com