Home / NOVOSTI / Društvo / ZATVORITE BUKVALNO SVE NA 10 NEDJELJA, TO JE JEDINI NAČIN DA POBIJEDIMO VIRUS! Gejts upozorio na katastrofalne posljedice

ZATVORITE BUKVALNO SVE NA 10 NEDJELJA, TO JE JEDINI NAČIN DA POBIJEDIMO VIRUS! Gejts upozorio na katastrofalne posljedice

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts u svom autorskom članku za Vašington post apelovao je na vlasti u SAD da sve zatvore na najmanje 10 nedjelja kako bi se dobila bitka protiv korona virusa:

“Nema sumnje da su Sjedinjene Države propustile priliku da se budu u prednosti u borbi sa koronavirusom. Ali još postoji prostora za donošenje važnh odluka. Izbori koje donosimo mi i naši lideri danas imaće ogroman uticaj na to koliko brzo će slučajevi oboljelih početi da opadaju, koliko će dugo ekonomija ostati ugašena i koliko će Amerikanaca morati da sahrani voljenu osobu zbog COVID-19.

BIL GEJTS PREDVIDIO KORONU PRIJE PET GODINA: Pandemiju proglasio prije SZO (VIDEO)

Kroz rad sa “Fondacijom” razgovarao sam sa stručnjacima i liderima u Vašingtonu i širom zemlje.

Postalo mi je jasno da moramo poduzeti tri koraka.

Prvo, potreban nam je dosljedan nacionalni pristup zatvaranju svega. Uprkos pozivima eksperata za javno zdravstvo, neke države i okruzi nisu sve zatvorili. U nekim državama plaže su i dalje otvorene; u drugima, restorani i dalje rade za one koji bi da sjednu i pojedu.

Ovo je recept za katastrofu. Jer ako ljudi mogu slobodno da putuju preko državnih granica, tako može i virus. Državni zvaničnici moraju biti jasni: Zatvaranje bilo gdje znači zatvaranje svuda.

Sve dok broj oboljelih ne počne da pada širom Amerike – što bi moglo da bude tek za 10 nedjelja ili više – niko ne može da nastavi sa poslovanjem kao i obično ili da zanemari obustavu rada. Svaka konfuzija oko ove tačke samo će produžiti ekonomski bol, povećati izglede da se virus vrati i izazove još više smrtnih slučajeva.
Drugo, savezna vlada treba da pojača testiranje. Trebalo bi da bude dostupno daleko više testova. Takođe bi trebalo da objedinimo rezultate tako da brzo možemo identifikovati potencijalne volontere za klinička ispitivanja i da znamo kada je vrijeme da se vratimo u normalu. Ima i dobrih primjera – država Njujork nedavno je proširila svoj kapacitet na više od 20.000 testova dnevno.

Konačno, da bismo bolest priveli kraju, potrebna nam je bezbjedna i efikasna vakcina. Ako radimo sve kako treba, mogli bismo da je imamo i za manje od 18 mjeseci što bi bila najbrže ikad razvijena vakcina”, napisao je Gejts u Vašington postu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com