ZBOGOM LEGENDO: Preminuo Radomir Antić koga će pamtiti svjetski fudbal - Volim Podgoricu

ZBOGOM LEGENDO: Preminuo Radomir Antić koga će pamtiti svjetski fudbal

Radomir Antić, legendarni srpski trener, preminuo je danas u 71. godini.

Antić je jedini trener koji je vodio Barselonu, Real i Atletiko.

Bio je selektor Srbije, sa kojom je učestvovao na Mundijalu 2010. godine.
Igračku karijeru je počeo u Slobodi iz Užica (1967—1968), a zatim je prešao u Partizan, u kom je igrao najveći dio svoje karijere (1968—1976).

U ljeto 1976. Antić je potpisao za Fenerbahče. U tom istanbulskom klubu je proveo dvije sezone, prije nego što je prešao u špansku Real Saragosu. 1979. Antić je prešao u Luton taun u kome je ostao do 1984. U maju 1983. je postigao gol koji je spasio klub od ispadanja iz prve lige, 4 minuta prije završetka poslednje utakmice u prvenstvu protiv Mančester sitija, koji je poslije toga ispao iz lige.

Svoj prvi i jedini nastup u dresu reprezentacije Jugoslavije je zabilježio 26. septembra 1973. u Beogradu, na prijateljskom susretu sa reprezentacijom Mađarske (1—1). Antić je tada odigrao svega desetak minuta, jer je utakmicu započeo sa klupe. U igru je ušao u 80. minutu umjesto povrijeđenog Franja Vladića, koji je prethodno u 62. minutu zamijenio Vladimira Petrovića Pižona.

1 komentar

  1. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com