UCG odložio rate za školarinu, UDG obavijestio studente na dan uplate - Volim Podgoricu

UCG odložio rate za školarinu, UDG obavijestio studente na dan uplate

Iako je portal Volim Podgoricu još prije desetak dana poslao upit crnogorskim univerzitetima, kao i Ministarstvu prosvjete, da li će, zbog krizne situacije izazvane korona virusom, odložiti plaćanje školarina studentima, kao i da li razmišljaju o smanjenju cijene ili potpunom oslobađanju najpogođenijih studenata, do danas nismo dobili odgovor ni sa jedne adrese.

Našem portalu se javilo više studenata tražeći informaciju o odlaganju plaćanja školarine, jer su njihovi roditelji ostali bez prihoda, ili su oni sami ostali bez honorarnih poslova kojima su finansirali studije.

Kako su nam javili studenti sa privatnog Univerziteta Donja Gorica (UDG) poruku o odlaganju rate školarine do 1. juna, dobili su 1. aprila, na dan kada je ratu trebalo uplatiti.

“Valjda su čekali da vide ko će uplatiti, mnogi su pozajmljivali i snalazili se, a one koji nisu uspjeli, obavijestili su da je rata odložena”, kažu naši sagovornici.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je saopštio da je na danas održanoj elektronskoj sjednici prihvatio inicijativu Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore za produženje roka za uplatu preostale rate za školarinu za tekuću studijsku 2019/2020. godinu, usljed novonastale situacije izazvane pandemijom virusa COVID 19.

Predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica kazao je da je rok od 15. aprila pomjeren do 1. juna 2020. godine.

„Uzimajući u obzir opštepoznate okolnosti, s ciljem zaštite materijalnog položaja studentske populacije, Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je ocijenio opravdanim da se predmetna inicijativa prihvati”, naveo je predsjednik Bjelica obrazloženje.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com