MISTERIJA KAKO SU SE ZARAZILI: Skoro 700 mornara francuskog nosača IMA KORONU (VIDEO) - Volim Podgoricu

MISTERIJA KAKO SU SE ZARAZILI: Skoro 700 mornara francuskog nosača IMA KORONU (VIDEO)

Više od trećine mornara na francuskom nosaču aviona “Šarl de Gol” pozitivno je na Kovid-19, ustanovljeno je od kada se brod prevremeno vratio u Francusku u nedjelju, pokazuje privremeni bilans ministarstva odbrane.

Kako se navodi, do sada je testirano 1,767 pomoraca, a od toga je velika većina onih sa nosača aviona. Pozitivno je 668, navodi se u saopštenju. Od tog broja 31 je hospitalizovano u vojnoj bolnici u Tulonu na jugu, dok je jedan na reanimaciji.

Očekuje se da će taj privremeni bilans još rasti jer nisu stigli rezultati za još 30 odsto testova, a testiranje je još u toku, navelo je ministarstvo.

 

Francuski brod “Šarl de Gol” je drugi nosač aviona na kome je zvanično utvrđena zaraza korona virusom, poslije američkog nosača aviona “Teodor Ruzvelt” u Pacifiku.

 

Francuski brod je stigao u nedjelju u luku Tulon dvije nedjelje prije nego što je trebalo, sa pratećom fregatom sa 200 mornara, posle otkrića oko pedeset slučajeva zaraženih koronavirusom. Tada je 1.900 mornara stavljeno u 14-dnevnu izolaciju pre povratka kući.

Istovremeno se dezinfikuje brod.

Nepoznato je kako je došlo do zaraze na brodu. Posada nije bila u kontaktu ni sa kim spolja od pristajanja u Brestu od 13. do 15. marta.

Nosač aviona i fregata bili su na misiji od 21. januara i proveli su više nejdelja u Sredozemlju zatim na Sjevernom moru i u Atlantiku.

Beta

3 komentara

  1. After study a few of the blog articles for your website now, and that i really like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and are checking back soon. Pls consider my internet site too and inform me what you consider.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com