U DANSKOJ ODRŽAN PRVI KONCERT NAKON KORONE: Svi su bilo apsolutno BEZBJEDNI, a je li ovo budućnost? (VIDEO) - Volim Podgoricu

U DANSKOJ ODRŽAN PRVI KONCERT NAKON KORONE: Svi su bilo apsolutno BEZBJEDNI, a je li ovo budućnost? (VIDEO)

Prvi veliki muzički događaj, otkako je u većem dijelu Evrope uvedena zabrana kretanja i okupljanja mase, održan je u Danskoj u petak. I nimalo nije ličio na koncerte kakve smo navikli, te su se mnogi s pravom zapitali – da li je ovo budućnost kulturnih manifestacija na otvorenom?

U petak je otvorena pozornica u Arhusu na kojoj će se odvijati koncerti, prikazivati predstave i filmovi. Posjetioci će sjediti u svojim automobilima i gledati koncert ili predstavu, a za prvi događaj koji je održan prije dva dana ulaznice za 500 automobila planule su istog časa.

Prvi je nastupio mladi danski muzičar Mads Langer, kao prvi u nizu umjetnika koji će u narednim mjesecima publici prirediti potpuno novi način koncertnog nastupa.

Koncert Mads Langera u Arhusu danski mediji ocijenili su kao veliki uspjeh. Njegova muzika prenosila se s pozornice do automobila putem FM transmitera.

– Automobili su nakon koncerta nestali s mjesta u roku od pola sata, ljudi su se ponašali kako je trebalo – izvijestila je tamošnja policija.

Ubuduće će danska policija morati da odobri događaje na kojim se okuplja veliki broj ljudi poput vjerskih službi, predstava, prikazivanja filmova, koncerata i fudbalskih utakmica na velikom ekranu. Riječ je o mjerama izbjegavanja opasnosti od zaraze, kako bi policija bila u stanju da osigura mir i red.

Raste popularnost bioskopa na otvorenom u SAD

Istovremeno, širom SAD-a bioskopi na otovrenom, takozvani drajvinovi (drive-in) u kojima publika prati film iz svojih automobila bilježe nevjerovatno porast broja gledalaca, iako već decenijama nisu popularni i nemaju da ponude nove naslove.

Ljudima je, svejedno, prijeko potrebno da izađu iz kuća, pa makar i gledali film koji već znaju napamet. Mnogi restorani su stoga svoje parkinge pretvorili bioskope na otvorenom, kako bi se izborili sa nedostatkom prometa. Sada ispred ugostiteljskih objekata gosti sjede u svojim automobilima, gledaju film i jedu poručenu hranu.

 

Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com