POLA TONE KOKAINA ZAPLIJENJENO NA BRODU “BUDVA” U NJEMAČKOJ: Uhapšeno više crnogorskih državljana - Volim Podgoricu

POLA TONE KOKAINA ZAPLIJENJENO NA BRODU “BUDVA” U NJEMAČKOJ: Uhapšeno više crnogorskih državljana

Na osnovu informacija crnogorske policije, u Njemačkoj je zaplijenjena velika količina kokaina, kao rezultat kontinuiranog rada službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u borbi protiv krijumčarenja droge na međunarodnom nivou.

“Crnogorska policija je u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Savezne Republike Njemačke i američke Agencije DEA, realizovala je još jednu međunarodna policijska akcija, koja je rezultirala presjecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi. U njemačkoj luci na brodu „Budva”, koji plovi pod crnogorskom zastavom, zaplijenjeno je oko pola tone  kokaina”, saopšteno je iz Uprave policije.

Fokus crnogorske policije je posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finasijske dobiti, te time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta.

Zaplijena kokaina u Njemačkoj je još jedan pokazatelj konkretne saradnje Uprave policije Crne Gore sa međunarodnim partnerima i spremnosti i odlučnosti  crnogoske policije da se stane na put organizovanom kriminalu.

Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmijenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

“Crnogorska policija će, kao pouzdan partner, nastaviti punim kapacitetima da pruža doprinos u iniciranju i sprovođenju međunarodnih istraga, koje će dovesti do razotkrivanja pojedinaca i kriminlanih grupa, koje na ovaj način urušavaju ugled ove profesije, kao i same države”, dodaju iz Uprave policije.

Njemačka policija, koja je pretresla brod Budva, na njemu je zatekla 23 člana crnogorske posade, a navodno je samo uhapšen Baranin Mladen Radulović.

“Budva” je 19. aprila isplovila iz Kazablanke u Maroku za Hamburg, gdje je stigla kasno sinoć. Brod je u Hamburgu trebalo da ukrca teret žitarica i vozi ih za neku od luka u zapadnoj Africi.

Brod “Budva” plovi pod crnogorskom zastavom i na njemu je crnogorska posada.

Izgradjen je 2014. u kineskom brodogradilištu Jinling za kompaniju Barska plovidba.

Ovo je samo jedna u nizu akcija u kojoj su u poslednje dve godine uhapšeni crnogorski pomorci zbog šverca droge.

2 komentara

  1. Kada bi oni sto se hvale, da su osnovali Crnogorsku Agenciju za ukrcaj Pomoraca bili sposobni da barem mladji Crnogorski Pomorski kadar ukrcavaju na ozbiljne firme i za ozbiljan novac, tada bi sverc osjetno opao. I nije istina da su Crnogorski Pomorci u svjetu imali visoki nivo postovanja. Dok je bila SFRJ od svih flota su najvise pljacke bile na Jugooceaniju i na Barsku Plovidbu. Pola Boke i siri reon Bara su izgradjeni od sverca.

  2. I’m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com