Anđa je ređala SAME DESETKE na Filološkom fakultetu, sada se sprema za master i evo šta poručuje - Volim Podgoricu

Anđa je ređala SAME DESETKE na Filološkom fakultetu, sada se sprema za master i evo šta poručuje

Na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore, na prijedlog vijeća Filološkog fakulteta, Plaketa Univerziteta Crne Gore, kao nagrada za završene studije sa najboljim uspjehom iz oblasti društvenih nauka, dodijeliće se na naknadno organizovanoj prigodnoj svečanosti i dodjeli plaketa i diploma, studentkinji Filološkog fakulteta, Anđi Tomović (9,93).

O značaju ovog priznanja, zalaganjima tokom studija, motivaciji, planovima za budućnost i savjetima za mlade kolege razgovarali smo sa njom.

“Ova nagrada predstavlja uvažavanje mog trogodišnjeg truda i predanog rada; vrednovanje ostvarenih rezultata, ali i podstrek za buduće izazove. Velika je čast biti prepoznat kao jedan od pet najboljih studenata Univerziteta Crne Gore, najuglednije ustanove visokog obrazovanja u našoj zemlji”, rekla je studentkinja.

Anđa kaže da je tokom osnovnih studija na Filološkom fakultetu bilo dosta aktivnosti koje su pomogle pri usavršavanju, a osim nastave koja je bila primarno koncentrisana na sticanje teorijskih znanja neophodnih za kasniju praksu, pažnja se usmjeravala i na druge aktivnosti.

“Bilo je potrebno posvetiti se izradi seminarskih radova, eseja i projekata. Radovi realizovani u saradnji sa kolegama bili su od ogromnog značaja za savladavanje komunikacijskih vještina, ali i onih neophodnih za zajednički uspjeh. Smatram da se aktivnom saradnjom u grupi razvija osjećaj pripadnosti timu, koji je neophodan svakom ko se sjutra vidi kao dio jedne dinamične poslovne atmosfere”, dodaje ona.

Svaki uspijeh, kako kaže, iziskuje promjenu prioriteta, a često i stila života.

“Odricanje i prilagođavanje zarad cilja može da ostvari samo pozitivne rezultate i djelotvorne efekte. Imala sam priliku da studiram u gradu u kom ne živim, pa me je i odsječenost od poznatog naučila da se prema obavezama ophodim odgovorno i ozbiljno. Međutim, sve to valja posmatrati kroz drugačiju prizmu, i odricanja prihvatati kao investiciju u bolju budućnost”, kaže Tomović.

Kada je riječ o motivaciji, Anđa kaže da je na samom početku ljubav prema engleskom jeziku odvela na Filološki fakultet, a želja za usavršavanjem je tamo zadržala.

“Uvidjela sam bezbroj mogućnosti koje za cilj imaju bogaćenje iskustva, dalje usavršavanje i izlazak iz zone komfora. Mnoge sam iskoristila odlaskom na razmjenu u Poljskoj, ali i provodeći ljeto u Sjedinjenim Amerčkim Državama. Kada imate jasno postavljen cilj, lako je naći motivaciju jer se ona nalazi svuda oko nas”, dodaje Anđa.

Nakon zavšetka specijalističkih studija i odbrane diplomskog rada, studentkinja namjerava da nastavi studije u okviru master programa, po mogućnosti u inostranstvu.

Budućim kolegama šalje sljedeću poruku: “Svima onima koji žele započeti studije iz oblasti filologije, poručujem da pažljivo investiraju svoje vrijeme u ono što vole, ali i da imaju jasan cilj kome teže. Važno je aktivno se posvetiti odabranoj oblasti i nakon završetka predavanja, kada se zatvore udžbenici i ugase svjetla”.

A.K.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com