ALBANCI PLANIRALI OTMICU ĐOKOVIĆA: Novak namjerno izgubio i pobjegao iz Londona

Britanci 2008. spriječili ekstremiste iz Tirane da kidnapuju najboljeg srpskog sportistu, a on je u strahu ekspresno, već posle drugog kola, napustio Vimbldon

– Imao je prijetnje Albanaca jer je rekao da je Kosovo Srbija. Tada su nas čuvali pripadnici Skotland jarda i imala sam strah. O tome nismo pričali, ali to su trenuci kad se zaista bojiš za porodicu. Takođe, djeca iz komšiluka, narkomani, po priči jedne žene htjeli su da mi otmu kuče i traže otkup – ispričala je Dijana Đoković gostujući u serijalu „Majke šampioni“ TV Arena sport.

FOTO: STARSPORT©

Majka u strahu

A te 2008. godine usred Vimbldona spriječen je pakleni plan Albanaca. Oni su u Londonu planirali otmicu Novaka Đokovića, s čim je bila upoznata i britanska obavještajna služba. Nole je otuda maltene bez otpora izgubio meč 2. kola Vimbldona od Marata Safina, pošto je cilj bio da što prije napusti Ostrvo i domogne se kuće.

FOTO: PROFIMEDIA

– O tome se nije javno pričalo, ali sjećam se tog perioda kad su Albanci planirali da kidnapuju Đokovića, jer je branio stavove Srbije na Kosovu. On je porijeklom odatle i sigurno je veoma osetljiv kad se negativno priča o tom dijelu naše zemlje. Ne znam detalje, ali sam čuo da je, hvala bogu, otmica spriječena – izjavio je  proslavljeni teniski stručnjak Radmilo Armenulić i dodao:

FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ CILE

Otac bez komentara

– Ja bih savjetovao Novaku da se ne bavi više Kosovom, jer će biti na meti raznih ljudi koji bi željeli da ga unište. Njegovo mišljenje se mnogo poštuje u svijetu i sve što izgovori prati se pomno. Vidjeli ste i sada koliko je buke bilo kad je pričao na temu vakcine – poručio je Armenulić.

Novakov otac Srđan i stric Goran nisu željeli da pričaju na ovu temu, a povod za užasni plan albanskih ekstremista te 2008. godine bila je Novakova tadašnja izjava o Kosovu i Metohiji.

– Nemam, niti ću ikad imati razumijevanje za kosovske Albance i njihov potez proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine – izjavio je prije više od 12 godina Đoković, tada treći teniser svijeta.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close