DODIK: Srpska ima dovoljno novca, novčani podsticaj i medijskim radnicima - Volim Podgoricu

DODIK: Srpska ima dovoljno novca, novčani podsticaj i medijskim radnicima

Republika Srpska je i u vrijeme pandemije u zadovoljavajućem ekonomskom položaju i potvrdiće to redovnošću svih isplata i proširenjem grupa zanimanja koja će biti novčano nagrađena zbog uspješnog suzbijanja virusa korona, izjavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Srpska ima dovoljno vlastitog novca za plate i penzije, podršku subjektima koji su usled pandemije obustavili rad, a dodatni novčani podsticaj kakav su dobili zdravstveni radici i policajci sleduje i medijskim radnicima”, kaže Dodik.

Dodik je rekao i da Staša Košarac više neće imati podršku SNSD, a da će dužnosti ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara biti razriješen tek kad budu date garancije da će na njegovo mjesto biti izabran kadar bloka koji ima najveću pordšku birača u Srpskoj, prenosi Srpskainfo.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac ponudio je svoju ostavku, nakon kritika koje su mu upućene zbog prisustva na zabavi u sarajevskom restoranu uprkos mjerama zabrane zbog pandemije.

Ovu informaciju Košarac je podijelio na svom Twitter nalogu.

“Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH gospodinu Tegeltiji”, napisao je Košarac na Twitteru uz dodatak da zbog “svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka.”

Košarac je zajedno sa još 15 osoba u ponedjeljak 5. maja, prisustvovao rođendanskoj zabavi doktora Jusufa Šabanovića, koji je u međuvremenu razriješen dužnosti šefa Opšte i abdominalne hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Policija je na licu mjesta zatekla 16 osoba, protiv kojih su poduzete zakonom predviđene sankcije. Kazne će biti donesene i za još tri osobe koje su prisustvovale zabavi, ali nisu bile na licu mjesta po dolasku policije.

Mjere zabrane u FBiH, pored zabrane rada ugostiteljskih objekata podrazumijevaju zabranu okupljanja više od pet osoba, obavezno nošenje maski i rukavica, te držanja fizičke distance od minimalno 1,5 metra.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com