PRODUŽENA RUKA ŠKALJARACA U SRBIJI: Evo ko je Davor H. koji je usred Beograda pucao na Kotoranina (VIDEO)

Na snimku brutalne likvidacije Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018. godine, koji je dospio u javnost, policija je kao jednog od ubica identifikovala i osumnjičila Damira H. iz Užica.

On se tereti da je na visokopozicioniranog člana “kavačkog klana” pucao iz pištolja, dok je sa automatom u ruci, kako se sumnja, plaćenik iz BiH. Za Damirom H. je raspisana crvena Interpolova potjernica juna iste godine.

Prema operativnim podacima srpskih obavještajnih službi i policije, Damir H. je bio jedan od glavnih ljudi koje je “škaljarac” Igor Dedović držao “na vezi”. Dedović je, sa svojom desnom rukom Stevanom Stamatovićem, ubijen 19. januara ove godine u prepunom restoranu u Atini. Za ovog Užičanina se govorilo da je odrađivao sve “prljave” poslove u Srbiji, posebno kada je riječ o organizaciji ubistava.

U “papirima” srpskih istražnih organa navodi se i da Damir H. ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope. Na meti su bile uglavnom juvelirnice i zlatare, a vjeruje se da je on jedan od istaknutih pripadnika grupe “Pink panteri”.

I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih djela, posle kojih je pobjegao u inostranstvo. Tokom tog bjekstva po zemljama Zapadne Evrope, činio je krađe i razbojništva. On je, inače, prije desetak godina uhapšen u Milanu gdje je, kako tvrdi tamošnja policija, organizovao pljačku blindirnaog vozila za prevoz novca.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Taj pokušaj je propao, iako je on sa svojim saučesnicima bio naoružan dugim i kratkim cijevima. Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je pucano u kladionici u ovom gradu. Ranjen je sa tri metka, ali je uspio da se spase.

Operativna saznanja govore da sa članovima “škaljarskog klana” učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. “Aktivan” je bio u sukobu dva kotorska klana i policija sumnja da je po nalogu Dedovića, pored Filipa Koraća (bliskog saradnika Luke Bojovića) i Mićka V., jedini bio “sposoban” da organizuje ubistva za račun “škaljaraca”.

Ipak, u slučaju Baltića on je, kako se sumnja, i direktno okrvavio ruke. U trenutku kada Kavčanin ulazi u garažu pritrčava i prvi otvara vatru iz pištolja, sa suvozačke strane. Tada prilazi muškarac sa automatom i meti puca u glavu. Gotovo svi ispaljeni meci završili su u žrtvi. Baltićeva kuma, koja je sjedjela na suvozačkom mjestu, nije ni ogrebana.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Policija raspolaže operativnim saznanjima da je Davorin Baltić ubijen ne samo zato što je bio čovjek blizak “kavčanima”, već zbog toga što ga je suprotna strana dovodila u direktnu vezu sa organizacijom likvidacije prve žrtve u međusobnom ratu – Gorana Radomana. On je ubijen, takođe, u garaži u Novom Beogradu 20. februara 2015. godine. Radoman se povezivao sa krađom oko 250 kilograma kokaina u Valensiji krajem 2014, kada je i započeo krvavi sukob “škaljaraca” i “kavčana”.

 

Novosti

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close