PROTESTI ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Zamalo tuča, koškanje, vikanje i pocijepan sako - Volim Podgoricu

PROTESTI ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Zamalo tuča, koškanje, vikanje i pocijepan sako

Predsjednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke “blokirali” su danas stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sjednicu parlamenta.

Obradović i pristalice Dveri drže transparente “Dole vlada”, “Da li korona zavisi od izbora”, “Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu”, nose zastave Srbije i stranačka obilježja, i dovikuju da je predsjednik Srbije “izdao Kosovo”.

Kako javljaju mediji u Srbiji, uoči početka sjednice, blokirali su centralne stepenice na ulazu u parlament, duvaju u pištaljke i ne dozvoljavaju poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje, koji glavnom ulazu u Skupštinu mogu da pristupe jedino sa bočne strane.

Kako javlja Kurir, ranije su napali Marijana Rističevića i pocijepali mu sako, fizički su napali Lončara i Drecuna.

U jednom trentuku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici htjeli da uđu u zgradu Skupštine, gdje bi trebalo da počne nova sjednica.

U skupštinu je nešto malo prije 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom unio u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

Obezbjeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara “sproveli” u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Prije Lončara, u parlament je stigao i lider radikala Vojislav Šešelj, kojem su okupljeni vikali “ua”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com