POLICIJA BRANI GRAĐANIMA DA UĐU U HRAM: Nemaju nikakvu pisanu odluku, imaju “NAREĐENJE” - Volim Podgoricu

POLICIJA BRANI GRAĐANIMA DA UĐU U HRAM: Nemaju nikakvu pisanu odluku, imaju “NAREĐENJE”

Pripadnici podgoričke policije danas su ponovo branili građanima da uđu u Hram Hristovog Vaskrsenja, bez obrazloženja i bez pisane odluke.

Ovo je portalu “Volim Podgoricu” potvrdio sveštenik Branko Vujačić.

On kaže da sveštenici, a ni vjernici, od policije nisu dobili nikakvo objašnjenje na pitanje zbog čega ne mogu da uđu u Hram.

Sveštenici su ispred Hrama upozoravali pripadnike policije da se nalaze “na privatnoj teritoriji hrama” i tražili od njih da idu na bulevar.

“Na privatnoj ste imovini hrama i nemojte na vratima da stojite imate pravo na bulevar da budete. Djeca doživljavaju stres zbog vas”, čuje se na objavljenom video snimku.

“Vjernici koji su htjeli da se pomole i zapale svjeće su poštovali socijalnu distancu, bili na udaljenosti većoj od dva metra jedan od drugog, ali uzalud”, kaže otac Branko. On dodaje da su se ispred hrama zatekli i vjernici koji su pravne struke, i najavili su tužbe.

Sveštenstvo Mitropolije crnogorsko primorske više puta je naglašavalo da poštuje sve preporuke NKT, i da se ponaša odgovorno, ali i postavljali logična pitanja – kako je moguće da je dozvoljen ulazak stotinu građana u neku prodavnicu, a vjernicima se brani da uđu u svetinje uz poštovanje svih mjera.

On kaže i da su policajci kazali da imaju “naređenje” a neki su upućivali za odgovor na pitanje zbog čega brane građanima ulazak u hram na – pi ar službu policije.

Na telefonske pozive zaduženima za PR u policiji,, niko nije odgovarao.

“Ovo je kršenje ljudskih prava”, kaže otac Branko.

Građani su na društvenim mrežama burno reagovali na današnju akciju policije.

V.R.

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com