Na Dan Svetog Vasilija privedeno više sveštenika u Nikšiću, Tivtu, Bijelom Polju… - Volim Podgoricu

Na Dan Svetog Vasilija privedeno više sveštenika u Nikšiću, Tivtu, Bijelom Polju…

Policija je na Dan Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću privela episkopa budimljansko nikšićkog Joanikija, a privedeni su i sveštenici  Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Nikola Marojević.

Oni su u utorak veče poslije 22 časa privedeni u nikšićku stanicu policije zbog svetovasilijevske litije kojoj je u Nikšiču prisustvovalo nekoliko hiljada građana uprkos zabrani okupljanja i ne držeći distancu.

Širom Crne Gore građani u utorak su organizovali proteste u automobilima ali i bez njih, a u Tivtu je zbog toga priveden sveštenik Miajlo Backović.

U Bijelom Polju na informativni razgovor privedeni su sveštenici Darko Pejić i Siniša Janković zbog prisustvovanja protestnom skupu u centru grada.

U više crnogorskih građana organizovane su protestne “auto litije” gdje su u kolonama automobila bili građani koji su skandirali “Ne damo svetinje”.

Građani su se okupili u Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju, a u Nikšiću su do pred zoru čekali ispred tamošnjeg centra bezbjednosti da završi saslušanje vladike Joanikija i sveštenika.

Episkop Joanikije i sedmorica sveštenika, nakon višeatnog saslušanja u policijskoj stanici, sprovedeni su kod tužioca koji im je odredio zadržavanje od 72 sata.

V.R.

NE PROPUSTITE:

Joanikiju i sedmorici sveštenika određeno zadržavanje do 72 sata

PROTESTI ŠIROM CRNE GORE: Berane, Pljevlja, Bijelo Polje, Tivat, Budva (VIDEO/FOTO)

DRAMATIČNO U NIKŠIĆU: Vladika Joanikije u policiji, okupio se i veliki broj građana (UŽIVO VIDEO)

(UŽIVO) POLICIJA URUČUJE POZIVE SVEŠTENSTVU: Pogledajte šta je vladika Joanikije kazao policiji

VELJOVIĆ: Skupom SPC u Nikšiću prekršen dogovor, odgovaraće organizatori

STANKOVIĆ: U Nikšiću prekršeni propisi NKT-a, predviđene zatvorske kazne do 12 godina

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com