POLICIJA: Građani su napali policiju, bacali kamenice, flaše i petarde (VIDEO) - Volim Podgoricu

POLICIJA: Građani su napali policiju, bacali kamenice, flaše i petarde (VIDEO)

Iz Uprave policije je saopšteno da je večeras u Pljevljima došlo do incidenta u kojem su okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva te tako ugrožavali živote službenika Uprave policije.

Iz policije su naveli da su četiri službenika Centra bezbjednosti Pljevlja povrijeđena, Zdravko Mrdović, Viktor Bojović, Igor Novović i Miljan Damjanović.

“U Ulici kralja Petra došlo je do okupljanja većeg broja građana suprotno naredbi Ministarstva zdravlja o zabrani javnih okupljanja. Nakon više upozorenja i naređenja službenika policije okupljena masa se oglušila o naređenja i u pravcu policijskih službenika počela da baca kamenje, staklene flaše i pirotehnička sredstva. Policija je upotrijebila sredstvo prinude – suzavac i okupljeni građani se razilaze. Veliki broj okupljenih je bio maskiran i mlađe životne dobi. U toku su je privođenje više lica odgovornih za incidente ali i dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju svih lica”, saopšteno je iz policije.

Večeras se u Pljevljma okupilo više hiljada građana koji su protestovali zbog hapšenja episkopa Joanikija i sveštenika.

Policija je blokirala ulice, a kako bi rastjerali građane, bacali su i suzavac. Prisutni građani svjedoče da je među okupljenima bilo i djece, te da se jedno dijete zbog suzavca gušilo zbog čega je intervenisala Hitna pomoć.

VELIKI SKUP U PLJEVLJIMA, POLICIJA BACA SUZAVAC: Među okupljenima ima i djece (VIDEO)

PROTESTI ŠIROM CRNE GORE: Berane, Pljevlja, Bijelo Polje, Tivat, Budva (VIDEO/FOTO)

I VEČERAS HAPŠENJA: Privedeni Dajković, Pejak, Bulatović, Vukićević (VIDEO)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com