U NIKŠIĆU POVRIJEĐENO VIŠE POLICAJACA: Među privedenim građanima i novinar (FOTO) - Volim Podgoricu

U NIKŠIĆU POVRIJEĐENO VIŠE POLICAJACA: Među privedenim građanima i novinar (FOTO)

Uprava policije saopštila je su se večeras građani, suprotno naredbama Ministarstva zdravlja donijetih u cilju sprječavanja širenja korona virusa, okupili ispred zgrade Centra bezbjednosti Nikšić i tom priikom vrijeđali službenike policije pogrdnim nazivima i psovkama. “Okupljena masa, koja je kršila veliki broj mjera i naredbi Ministarstva zdravlja, se kretala dijelom kolovozne trake i trotoara i tako onemogućavala normalno odvijanje saobraćaja, a građani nijesu postupali po upozorenjima i naređenjima policije da oslobode kolovoz”, saopšteno je iz Uprave policije.

PROTESTI U NIKŠIĆU, BUDVI, BERANAMA, PLJEVLJIMA: Sukob u Nikšiću, policija SUZAVCEM, građani KAMENJEM (FOTO/VIDEO)

VELIKI SKUP U PLJEVLJIMA, POLICIJA BACA SUZAVAC: Među okupljenima ima i djece (VIDEO)

UHAPŠEN NOVINAR VELIŠA KADIĆ: Snimao i fotografisao sukob sa policijom, to im je zasmetalo (VIDEO)

Okupljanje Nikšićana večeras je počelo ispred stanice polcije, odakle su krenuli gradskim ulicima. Kada je policija pokušala da ih spriječi, došlo je do sukoba.

Među uhapšenima je i novinar Večernjih novosti uprkos činjenici da je policija imala informaciju da je on na radnom zadatku.

Masa, koju je po procjeni policije činilo oko 400 građana, je došla na kružni tok i blokirala saobraćaj.

“Policijski službenici su izdali više upozorenja i naređenja o koje se masa oglušila i odbila da se raziđe. Nakon toga oni su kamenicama zasuli službenike Uprave policije. Povrijeđeno je više službenika policije kojima se trenutno ukazuje ljekarska pomoć a u incidentima su oštećena i službena vozila i oprema. Policijski službenici su upotrijebili suzavac, a masa građana je i tada odbijala se raziđe te počela i fizički da nasrće na policiju i dodatno da baca kamenice i druge predmete u pravcu službenika i službenih vozila”, ističu u Upravi policije.

Aktivnostima službenika policije masa je razbijena na više grupa koje su razbježale u više pravaca i tada je uhapšeno više osoba koja će biti procesuirana u skladu sa zakonom.

“Kontrolom jedne grupe građana u gradskom parku pronađena je sjekira i nož – bodež dužine sječiva oko 15cm. Osim toga, u ulici Ivana Milutinovića grupa lica je prevrtala kontenjere po ulicama i kolovozima i tako pričinila materijalnu štetu gradskom mobilijaru. U toku su dalje aktivnosti policije a javnost će o svemu biti blagovremeno obavještena”, navode iz policije.

V.M.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com