AMFILOHIJE ISPRED NIKŠIĆKOG SUDA: Ako misle za budućnost Crne Gore, moraju odmah osloboditi Joanikija i sveštenike (VIDEO) - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE ISPRED NIKŠIĆKOG SUDA: Ako misle za budućnost Crne Gore, moraju odmah osloboditi Joanikija i sveštenike (VIDEO)

Mitropolit Amfilohije upravo se obraća medijima i građanima ispred nišićkog suda gdje se okupio veliki broj onih koji pružaju podrđku vladiki Joanikiju i sveštenicima koji su u pritvoru.

On je rekao da je došao ispred suda da zatraži oproštaj od vladike Joanikija jer je, kako je rekao, on trebao da bude na njegovom mjestu.

“Molim vladiku da mi oprosti što je mojom krivicom postao episkom Eparhije budimljansko-nikšićke i mojom krivicom se uključio da brani svetinje“, poručio je mitropolit, obraćajući se građanima ispred suda u Nikšiću.

Kako je rekao, on je “glavni krivac i ako neko treba da se sudi,  onda nema drugoga osim mitropolita, koji je glavni grivac za sve ono što se dešava u crkvi u Crnoj Gori od 90 tih godina“.

Mitropolit je rekao da vlast u Crnoj Gori, ukoliko misli na budućnost Crne Gore, mara odmah osloboditi Joanikija i sveštenike.

“Ono što je uradila ova vlast, ona nastavlja zločin iz 738. godine, nadam se da će oni shvatiti i kako rade, izazivaju svojim postupcima građanski rat. A to je sramno u Crnoj Gori, dosta na je bilo krvoprolića i bratoubistava u Crnoj Gori”, rekao je Amfilohije.

On kaže da je on kriv za litiju, na šta su okupljeni građani uzvratili da je “narod kriv”.

Amfilohije je objanio da je vladika Joanikije toga jutra rekao da neće biti litije.

“Kada sam vidio toliki narod, bilo bi me stid i sram da ne bude litije”, kazao je Amfilohije i dodao da je Joanikije do kraja bio da sveštenici ne idu na litiju.

Građani su skandirali “Ne damo vladiku!.

Amfilohije je na pitanje da ukoliko sud produži pritvor Joanikiju i sveštenicima, šta je biti odgovor Crkve, Amfilohije je rekao da se “to neće dogoditi”.

“Nadam se u to, a šta će biti evo vidite narod ovdje, koji brani svoga episkopa i svoju Crkvu”, kazao je Amfilohije.

V.M.

1 komentar

  1. A vi da ste mislili o budućnosti Crne Gore ne bi se okupljali i izazivali opštu opasnost od korona virusa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com