Home / NOVOSTI / Hronika / LOCIRANI EGZEKUTORI ŠKALJARCA ZBOG KOJEG JE POČEO RAT KLANOVA: Radoman zbog 300 kg kokaina likvidiran s 25 metaka, istraga se tek poslije 5 godina pomjerila sa mrtve tačke

LOCIRANI EGZEKUTORI ŠKALJARCA ZBOG KOJEG JE POČEO RAT KLANOVA: Radoman zbog 300 kg kokaina likvidiran s 25 metaka, istraga se tek poslije 5 godina pomjerila sa mrtve tačke

Egzekutori Gorana Radomana (37), Cetinjanina koji je prije više od pet godina ubijen zbog nestanka 300 kilograma kokaina, čime je započet rat kriminalnih klanova, kriju se u Španiji i drugim zemljama Mediterana, saznaje “Blic”.

Ovaj muškarac izrešetan je sa 25 metaka iz heklera nakon što je parkirao svoj blindirani BMW podgoričkih tablica. Njegov ubica neprimjetno je ušao u podzemnu garažu zgrade koja je kraj tri višespratnice u kojoj žive policajci. Zgrada je pokrivena video-nadzorom, ali je ubica svaku kameru pomjerio uvis i došao do lifta gdje je čekao Radomana. Tako se žrtva malo poslije ponoći pojavila u zgradi. Radoman je parkirao svoj automobil i krenuo ka liftu. Kada je otvorio staklena vrata, zaprašili su meci. Ubica je ispalio cio šaržer i mirno odšetao. Tijelo ubijenog, 45 minuta poslije ponoći, pronašao je stanar zgrade.

Goran Radoman ubijen je sa 25 hitaca
Goran Radoman ubijen je sa 25 hitaca

Da je Radoman ubijen zbog sukoba oko narkotika, bilo je jasno odmah nakon što se likvidacija dogodila, jer su ga mjesecima pred ubistvo pratile brojne svjetske bezbjednosne službe zbog sumnje da krijumčari kokain iz Južne Amerike u Evropu, kao vlasnik pomorske transportne kompanije.

Ipak, glave mu je došao kokain iz Valensije, tačnije 300 kilograma kokaina, koji je krajem 2014. godine nestao iz stana u ovom gradu. Crnogorski kriminalci upravo su Radomana označili kao odgovornog za nestanak droge, te ga ubijaju tri mjeseca kasnije. Njegovim ubistvom započet je rat škaljarskog i kavačkog klana, koji ni dan-danas ne prestaje.

Kako “Blic” saznaje, istraga duga pet godina dovela je do više imena osumnjičenih za ovu likvidaciju. Istražni organi su prije nekoliko godina objavili da je za jednom osobom raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je likvidirala Radomana. Međutim, ona do sada nije uhapšena.

– Istraga je za ovo vrijeme dovela do imena više osoba koje se sumnjiče da su učestvovale u ubistvu Radomana, a za koje se sumnja da pripadaju kavačkom klanu. Međutim, od početka niko od njih nije dostupan srpskim organima – kaže izvor “Blica” upoznat s istragom.

Kako saznajemo, istraga je pokazala da se određeni broj osumnjičenih krije u mediteranskim zemljama.

– Sumnja se da se osumnjičeni kriju po Španiji, međutim niko od njih do sada nije uhapšen u toj zemlji – kaže izvor “Blica”, i dodaje da su pojedini likvidirani.

– Tokom istrage ubistva Radomana na ulicama Balkana događale su se likvidacije koje su bile nastavak rata koji je počeo njegovim ubistvom. Među žrtvama našle su se i osobe koje se sumnjiče za njegovo ubistvo – kaže izvor “Blica” upoznat s istragom.

U ratu klanova ubijeno više od 40 ljudi

Nakon ubistva Gorana Radomana u ratu škaljarskog i kavačkog klana na ulicama ulicama Srbije, Crne Gore i drugih zemalja Evrope počeo je da bukti rat koji traje tačno pet godina. Za sve to vrijeme ubijeno je preko 40 osoba, pripadnika i jednog i drugog tabora.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com