Počeo ribolov na Skadarskom, Crnom i Biogradskom jezeru - Volim Podgoricu

Počeo ribolov na Skadarskom, Crnom i Biogradskom jezeru

Sportski i privredni ribolov počeo je danas na Skadarskom jezeru, a ribolovci moraju striktno poštovati mjere Ministarstva zdravlja propisane u cilju spriječavanja širenja zarazne bolesti COVID19, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Ribolovci moraju poštovati Zakon o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi i Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov.

Lovostaj na izlov šarana-krapa i ostale ciprinidne vrste je utvrđen Naredbom o ribolovnim zabranama za period od 15. marta do 15. maja u cilju zaštite ribljeg fonda tokom mrijesta.

Građani mogu kupiti dozvole za privredni ribolov, kao i godišnju za sportsko-rekreativni ribolov, u Upravnoj zgradi NP Skadarsko jezero na Vranjini, radnim danima, od sedam do 15 sati.

Dnevna dozvola za sportsko-rekreativni ribolov, izdaje se u Upravnoj zgradi Parka svim danima tokom 24 časa.

Iz NPCG navode da je sportski ribolov dozvoljen i u nacionalnim parkovima Durmitor (Crno jezero) i Biogradska gora (Biogradsko jezero).

Ribolov na Crnom jezeru je moguć isključivo uz dnevnu sportsko-ribolovnu dozvolu koja se izdaje na licu mjesta kod dežurnog nadzornika.

“Pecanje je dozvoljeno jednim štapom pomoću vještačkih mamaca, svim danima, osim ponedjeljkom, od 14 do 19 sati. Visina naknade za obavljanje sportskog ribolova iznosi 20 EUR po osobi na dan, a nedjeljom i praznicima za članove SRK „Crno jezero″ je deset EUR”, kazali su iz NPCG-a.

Oni su naveli da je na Biogradskom jezeru dozvoljeno pecanje jednim štapom pomoću vještačkih mamaca uz dnevnu sportsko-ribolovnu dozvolu svim danima od osam do 17 sati.

Dozvola košta 20 EUR po osobi na dan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com