LAKUŠIĆ: Vuković tvrdi da je Podgorica ,”moderan evropski grad”, a na 30 km od centra, građani žive kao u srednjem vijeku - Volim Podgoricu

LAKUŠIĆ: Vuković tvrdi da je Podgorica ,”moderan evropski grad”, a na 30 km od centra, građani žive kao u srednjem vijeku

Regionalni put Bioče – Lijeva Rijeka značajno je oštećen i veoma je opasan za odvijanje saobraćaja na pojedinim dionicama. Najoštećeniji je na dionici puta Jablan-Veruša, na kojem su propali vodopropusti, potporni zidovi i asfalt. Više je na putu rupa nego neoštećenog asfalta. Na nekim mjestima je čak nemoguće proći putničkim vozilom jer su krateri na kolovozu duboki i
zauzimaju cijelu širinu puta, zbog čega su najčešće dešavaju oštećenja kartera motora, kaže Zoran Lakušić, odbornik Demokratske narodne partije u Skupštini Glavnog grada.
Lakušić dodaje da mještani koji žive u ljevorečkom kraju u ovo doba godine intezivno koriste put, jer su u toku poljoprivredni radovi.

“Put se često koristi kao alternativni pravac u slučaju zatvaranja magistralnog puta kroz kanjon Morače, zbog saobraćajnih nesreća. Put je potpuno zapostavljen od strane Direkcije za saobraćaj kada su počeli radovi na autoputu.  Njime svakodnevno prolaze teški kamioni i po 60 tona, natovareni betonom i građevinskim materijalom za potrebe autoputa, kao i kamioni od koncesionara natovareni trupcima, koji upropašćavaju put na kojemu je ograničenje nosivosti vozila do 7 tona.
Gradonačelnik Ivan Vuković tvrdi da je Podgorica ,,moderan evropski grad”, a na tridesetak kilometara od centra grada, građani mu žive kao u srednjem vijeku. Nažalost, njega ne interesuju problemi koji muče Ljevorečane, koji ne mogu u 21. vijeku doći do svojih domova.Dok on šminka centar grada, presvlačenjem ulica asfaltom i sadnjom cvijeća, ruralna područja Podgorice strmoglavo propadaju”, navodi Lakušić.
On pita “što su to Ljevorečani toliko skrivili da niko neće da im pomogne i obezbijedi osnovno elementarno pravo, da mogu bezbjedno doći do svojih kuća, kako regionalnim, tako i lokalnim putevima”.

“Kralj Nikola je prije više od 100 godina izgradio ovaj regionalni put, i bolje se tada održavao nego u današnje vrijeme tehnološkog razvoja. Postavlja se pitanje, zašto građani moraju uvijek da mole i obraćaju se gradonačelniku Vukoviću
za pomoć, a izabran je na to mjesto da radi u interesu građana, a ne da bude na usluzi biznismenima bliskim njemu.

Kako on to misli da revitalizuje selo, ako mještani ne mogu doći bezbjedno regionalnim putem do svojih kuća, a ni lokalnim (seoskim) putevima koji su uglavnom neprohodni, jer se godinama ne održavaju. Da stvar bude grotesknija, u blizini njihovih kuća na par stotina metara se radi autoput. Materijala i građevinskih mašina ima na pretek, da se saniraju svi lokalni putevi, samo nema odgovornih lica iz Glavnog grada zaduženih za saobraćaj, da izađu na lice mjesta, i da konačno počnu da se bave poslom za koji su plaćeni od strane građana. Umjesto toga, oni samo pričaju o virtuelnoj Ivanovoj evropskoj Podgorici, koja
kao takava u stvarnosti ne postoji.
Mještani traže od Direkcije za saobraćaj da sanira oštećenja na putu i obezbijedi bezbjedno odvijanje saobraćaja na „kraljevoj džadi”, a od gradonačelnika Vukovića da napokon popravi lokalne puteve u Lijevoj Rijeci, koja je svjetlosnim godinama daleko od Evrope”, zaključuje Lakušić.

2 komentara

  1. Ovo je tacno sve,toliko je put devastiran od kamiona koji tuda prolaze zbog gradnje puta,da je nekome sa vecim autom ili neko ko ne poznaje taj put,jako rizicno proc’ tuda. A toliko se pricalo o tome,i trebalo je da srede to,i nista,bukvalno nekoliko rupa je posuto asvaltom.Tamo imaju dva. mjesna groblja,koje ljudi imaju potrebu da obidju jer im je neko od porodice sahranjen tu.Neko ima kucu,imanje,i treba da izgubi glavu da bi stigao do tamo.

  2. Nice post. I find out something more difficult on diverse blogs everyday. Most commonly it is stimulating to see content using their company writers and use something from their store. I’d would rather use some while using content in this little weblog no matter whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link on the web blog. Thank you sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com