OD OPOZICIONARA DO AMBASADORA: Pajović najplaćeniji crnogorski diplomata - Volim Podgoricu

OD OPOZICIONARA DO AMBASADORA: Pajović najplaćeniji crnogorski diplomata

Ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović najplaćeniji je diplomata naše zemlje. Njegova zarada u posljednja dva mjeseca prošle godine dostigla je pet hiljada eura, dok je prije toga primao oko 500 eura manje.

Tako je tokom 2019. Pajović ukupno zaradio preko 55 hiljada eura u Pekingu, pokazuje njegov imovinski karton na sajtu Agencije za spriječavanje korupcije, a prenijela je TV Vijesti.

Ima stan od 116 kvadrata, na tekućem računu nema novca, a dozvolio je uvid u bankovne račune. Pajović više nema prihode iz jedne privatne zdravstvene utanove, kao i Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica.

Pozitivna Crna Gora je, podsjetimo, sa Pajovićem na čelu osvojila osvojila sedam mandata ( 8,4%) i postala parlamentarna partija.

Glasovima troje poslanika Pozitivne Crne Gore 27. januara 2016. godine, vladi je izglasano povjerenje nakon što je premijer Milo Đukanović pozvao sve partije parlamentarne opozicije da uđu u vladu.

Poslanici Pozitivne obezbijedili su većinu Đukanoviću i pored poziva opozicije da opozicija prvo obori Vladu, a onda na ravnopravnim osnovama pregovara sa DPS-om o formiranju nove.

Nakon podrške Đukanoviću, Pozitivna je dobila mjesto u vladi, a Pajović izabran za predsjednika parlamenta umjesto lidera SDP-a Ranka Krivokapića.

Iste godine na oktobarskim izborima Pozitivna nije prešla cenzus, nakon čega je Pajović podnio ostavku, i političku karijeru u Crnoj Gori zamijenio diplomatskom karijerom.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com