Home / NOVOSTI / Društvo / “POSTAO SAM DEŽURNI ZA POZIVE POLICIJE” Otac jedne od inficiranih beba u Bijelom Polju kaže da se na njega vrši pritisak
Predrag Karišik

“POSTAO SAM DEŽURNI ZA POZIVE POLICIJE” Otac jedne od inficiranih beba u Bijelom Polju kaže da se na njega vrši pritisak

Nakon okupljanja građana u centru Bijelog Polja, na informativni razgovor pozvan je Bjelopoljac Predrag Karišik, inače otac jedne od inficiranih beba iz Bijelog Polja, gdje se vodi sudski postupak protiv četvoro ljekara, prenosi Dan.

On tvrdi da se na njega vrši pritisak zbog višegodišnje borbe da ljekari koji su, kako kaže, krivi za inficiranje beba u Bijelom Polju, i smrt jedne od njih, odgovoraju zbog toga.

“Obraćam se ovom prilikom da bi javnost bila upoznata da je počelo, kao što sam i najavio prije neki dan. Pozvan sam nakon okupljanja građana u centru Bijelog Polja, gdje sam se zadesio sa porodicom, suprugom i dvoje maloljetne djece, da dam izjavu u svojstvu prikupljanja obavještenja od građanina o pomenutom događaju”, kaže Karišik.

Prema njegovim riječima, najavio je da ne očekuje ništa od “DPS suda u slučaju inficiranih beba”.

“I ovo se ne dešava prvi put, postao sam dežurni za pozive, pa zato smatram da je ovo pritisak zbog moje borbe, jer od više stotina građana, kojima želim sve najbolje, ja sam pozvan u nekolicini probranih. Iako nijesam prekršio nijednu mjeru sloboda lokalnih inspektora u civilu koji su se tu zadesila pala je na mene da to budem ja”, rekao je on.

Zbog ovakvog postupanja pojedinaca dužan je, kako dodaje, da obavijesti javnost da je u kontaktu sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i američkom ambasadom, čiji je dobitnik nagrade za ljudska prava.

“Želim da naglasim da sam obavio i razgovor sa načelnikom MUP-a o pritiscima na mene i da sam mu najavio dalje korake kao i moju odlučnost da branim svoja ljudska prava i svoju porodicu. Završavam porukom da ne dam porodicu i ne dam svetinje”, kazao je Karišik.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com