Sjutra startuje gradski saobraćaj, kreću vozovi, otvoren i bazen u “Morači” - Volim Podgoricu

Sjutra startuje gradski saobraćaj, kreću vozovi, otvoren i bazen u “Morači”

U skladu sa odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela u ponedjeljak ponovo počinje sa radom javni gradski prevoz, kreću i vozovi, a otvara se i bazen u podgoričkom SC “Morača”.

NKT USVOJILO: Neograničeno kretanje i međugradski saobraćaj, otvaraju se kafići i plaže, kreću i vozovi

Od petka je na cijeloj državnoj teritoriji Crne Gore dozvoljen saobraćaj putničkim i TAXI vozilima, a od ponedjeljka i javni putni i željeznički prevoz. Od petka je ukinuta i privremena mjera da se u putničkom vozilu mogu prevoziti najviše dvije punoljetne osobe.

I putnički i javni prevoz i dalje podrazumijevaju korišćenje zaštitnih maski, osim u putničkom prevozu u slučaju kada se u vozilu prevoze članovi porodičnog domaćinstva. Javni prevoz i dalje se mora odvijati bez mogućnosti stajanja a, kako je saopšteno, u autobusu može biti najviše 15 osoba.

Od sjutra radi i zgatvoreni vaterpolo bazen u SC “Morača” , a svi korisnici bazena dužni su da se strogo pridržavaju opštih smjernica koje važe za profesionalne sportiste u trenažnom procesu.

Takođe, u okviru gradskih bazena sprovode se pripreme za čišćenje i dezinfekciju otvorenog olimpijskog bazena koji će početi sa radom od 1. juna.

Kako je ranije saopšteno iz NKT, obaveza privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika koji se bave pružanjem turističkih usluga na kupalištima i plažama, da svoj rad organizuju na način da:

–   na ulazu/izlazu na kupalište/plažu na vidnom mjestu istaknu obavještenje o propisanim privremenim mjerama prevencije i suzbijanja novog koronavirusa (raspored plažnog mobilijara, dezinfekcija i sl.), sa uputstvima za njihovu primjenu;

–   obezbijede rastojanje između kompleta plažnog mobilijara od najmanje 2m, u skladu sa preporukama IJZCG;

–   na dijelu javnog kupališta na kojem se ne postavlja plažni mobilijar obezbijedi fizičku distancu od najmanje 2m, osim za članove zajedničkog porodičnog domaćinstva, u skladu sa uputstvom IJZCG;

–   obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfikuje po potrebi plažni mobilijar i opremu (ležaljku, kabine za presvlačenje, tuš kabine, rekvizite za djecu i sl.), u skladu sa preporukama IJZCG;

–   kod tuševa, česmi i u toaletima na kupalištu/plaži obavezno postave sredstva za dezinfekciju, u skladu sa preporukama IJZCG; i

–   na kupalištu/plaži obezbijede obilježena mjesta za higijensko odlaganje otpada.

Korisnici neuređenih kupališta obavezni su da poštuju distancu od najmanje 2m, osim za članove zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com