Home / LJUDI / Heroji zajednice / UDARNA VIJEST U ŠVAJCARSKOJ: Novak Đoković riješava problem Kosova!?

UDARNA VIJEST U ŠVAJCARSKOJ: Novak Đoković riješava problem Kosova!?

Švajcarski i njemački mediji posvetili su ovih dana veliku pažnju prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću.

Švajcarski tabloid Blik objavio je da vijest da se srpski teniser Novak Đoković politički angažovao u rješavanju problema Kosova, pozivajući se na izjavu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića prema kojoj najbolji teniser planete pomaže u lobiranju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, čime Srbija “koristi svoje brendove”.
Kako je rekao Dačić, više puta je zvao Đokovića da stranim državnicima pošalje reket ili lopticu sa autogramom.

“Đoković je kao loptica u svađi Srbije i Kosova. Još početkom godine je ovaj 32-godišnjak dospio između frontova”, podsjeća Blik na uvrede koje je kosovski ambasador u Bugarskoj u januaru iznio na račun Đokovića.

“I sad navodno Đoković treba da pomaže kako bi se okončala samostalnost Kosova. Kakva je tačno uloga broja jedan nije poznato, ali on je svoj nacionalistički stav pokazao prije mnogo godina. Kada je takozvano Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. godine, Novak je rekao:” Spremni smo da branimo ono što je naše! Kosovo je Srbija”!”, piše Blik.

Sa druge strane tu je i ugledni Zidojče cajtung koji je objavio tekst o prvom reketu svijeta pod nazivom; “Đoković i alhemičar” u kojem između ostalog kaže:

“’Moć misli’ i voda sa vidarskom snagom: Novak Đoković, prvi teniser svijeta, trenutno polarizuje ezoteričnim razmišljanjima”.

Minhenski list prenosi pojedine izjave Dijane Đoković, majke tenisera, iz nedavnog intervjua. Ona je između ostalog rekla da je njen suprug pozajmljivao novac od zelenaša, da se ne slaže uvijek sa snajom i da Novak Đoković vjeruje u Boga i veruje da je “odabran”, kao i da je Rodžer Federer “malo arogantan”.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

“Za sada je nepoznato kako Novak Đoković razmišlja o tim temama, mada je u poslednje vrijeme puno pričao”, piše Zidojče. “Poslije faze “ljubav i mir” prije četiri godine, kada je slijedio pouke trenera Pepea Imaza, Đoković sada iskazuje nove, kompleksnije poglede.”

(Kurir sport, Blik, Zidojče cajtung)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com