ČESTITKE: Cetinjanka Danica proslavila 101. rođendan - Volim Podgoricu

ČESTITKE: Cetinjanka Danica proslavila 101. rođendan

Cetinjanka Danica Borozan napunila je juče 101 godinu. Život joj je bio pun iskušenja, srećnih i teških trenutaka zadao joj puno udaraca, ali to je ne sprečava da i danas bude puna pozitivne energije i vedrog duha.

Predstavnici Crvenog krsta Cetinje sa geronto domaćicom Nevenkom Janković posjetili su je juče i u želji da u dobrom zdravlju dočeka i naredni susret, čestitali joj rođendan.

Iako je puno ljeta prošlo, gđa Danica ima bistrinu uma na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli, i sa puno detalja i dinamike uz nezaobilaznu šoljicu kafe, vraća sjećanja u daleke dane i priča o djetinjstvu, o svom životu, rekli su iz Crvenog krsta.

Majku nijesam zapamtila, umrla je kad sam imala šest mjeseci , sjećam se oca koji me mnogo volio, ali sam i bez njega ostala kad sam imala šest godina.” Nastavlja priču o odrastanju uz braću, sestre o kojima se starala njena maćeha. Životni put je nakon kolonizacije 1946. godine odvodi u Lovćenac, međutim i to je bilo razočaranje i nakon razvoda odlazi u Novi Sad. Zapošljava se u fabriku duvana đe je provela 20 godina. Vratila se u Crnu Goru i penzionerske dane dočekala radeći u bolnici Brezovik. Iako je životni put odveo na razne strane, radovala se povratku svom rodnom Cetinju, odakle šalje pisma svojoj brataničnoj koja je u Kanadi Godine i daljina nijesu prepreka da održite kontakt sa onima koje volite – kazala je gđa Danica.

U želji da ostane vedra duha i duhovita,s nestrpljenjem čekamo sljedeći susret, saopštili su iz cetinjskog Crvenog krsta.

(RTC Cetinje)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com