Stanišiću određen pritvor do 72 sata zbog paljenja vozila Vijesti - Volim Podgoricu

Stanišiću određen pritvor do 72 sata zbog paljenja vozila Vijesti

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici Radoslavu Gilu Stanišiću, osumnjičenom da je nalogodavac serije paljenja vozila “Vijesti” odredilo je zadržavanje do 72 sata..

On je juče uhapšen u Srbiji, a tamošnja policija predala ga je crnogorskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo.

To je Vijestima kazala portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

“Zbog paljenja vozila ND ‘Vijesti’ po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici priveden je R.S.

Državni tužilac je ovo lice saslušao u svojstvu osumnjičenog.

“Nakon saslušanja državni tužilac je osumnjičenom odredio rješenjem zadržavanje najduže do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja”, saopštila je tužiteljka Mandić.

Tužilac je Osnovnom sudu u Podgorici podnio predlog za određivanje pritvora Stanišiću.

Vijesti su prije par dana objavile da je Stanišić morao iz spuškog zatvora prije devet godina organizovati maloljetne D.M. i S.P. – da zapale više redakcijskih automobila nezavisnog dnevnika “Vijesti”, jer je cijelu 2011. proveo iza rešetaka…

Taj Podgoričanin nedavno je osumnjičen da je nalogodavac serije paljenja vozila Vijesti, koja je počela 14. jula 2011. godine.

Da je Stanišić svih 365 dana te godine bio u zatvoru, potvrdili su “Vijestima” iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, objašnjavajući da je prvih mjeseci bio u Istražnom zatvoru, a potom u Kazneno-popravnom domu.

Braća Stanišić bliska su kavačkom kriminalnom klanu.

Sa njima su se, navodno, povezali tokom boravka iza spuških bedema.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com