TAČI: Sanjam o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu - Volim Podgoricu

TAČI: Sanjam o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu

Kosovski predsjednik Hašim Tači je izjavio da je njegov “san” da se opštine na jugu centralne Srbije Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje tzv. Kosovu.

On je dodao da ne postoji nikakav sporazum s Beogradom.

“Sanjam da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu pripojeni bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Republike Kosovo”, rekao je Tači sinoć na TV Kljan Kosova.

On je rekao da ne postoji nacrt sporazuma između Srbije i tzv. Kosova, da vjeruje u američko posredovanje i istakao da svako ko govori o razmjeni, to čini za unutrašnju političku upotrebu, jer se o tome nikada nije govorilo, pogotovo ne u Vašingtonu, prenosi Kosovo onlajn.

Optužbe odlazećeg premijera Aljbina Kurtija o tajnom sporazumu sa Srbijom nazvao je “čaršijskim pričama”, jer nikakav sporazum ne postoji.

“Kurtijeve tvrdnje o sporazumu između Kosova i Srbije su čaršijske priče. Nema tajnog sastanka ili dogovora. Sve što se dogodilo u Vašingtonu jeste pokazatelj spremnosti za nastavak dijaloga”, rekao je Tači.

On je istovremeno optužio Kurtija da je Srbiji predao sjever Kosova.

Takođe je istakao da će poštovati ustav i da će svaki sporazum proći kroz kosovsku skupštinu.

Tači je rekao i da ni u jednoj svojoj izjavi nije aludirao, prejudicirao ili tvrdio nešto što bi moglo da se shvati kao pritisak na odluku Ustavnog suda o izboru budućeg premijera i vlade, što tvrdi Kurti.

“S obzirom da je moju uredbu Ustavni sud suspendovao, niko ne bi trebao misliti da mi se ta odluka dopala, ali dužan sam da je poštujem i ne komentarišem”, zaključio je Tači.

2 komentara

  1. There are certainly a great deal of details that adheres to that to take into consideration. That is the fantastic specify retrieve. I provide the thoughts above as general inspiration but clearly you will find questions just like the one you raise up the location where the biggest factor might be employed in honest good faith. I don?t know if guidelines have emerged around items like that, but I am certain that a job is clearly known as a good game. Both little ones have the impact of merely a moment’s pleasure, through out their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com