DEKAN MARKOVIĆ: Četiri smjera na master studijama Fakulteta političkih nauka inovirana novim predmetima

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore očekuju veliko interesovanje studenata za inovirane dvogodišnje master akademske studije, posebno imajući u vidu da je upis i pohađanje ovih studija besplatno. To je kazao dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Milan Marković.

“Uveli smo niz novih predmeta, i modernizovali postojeće predmete koje smo integrisali u nove programe. Konsolidovali smo postojeće smjerove na osnovnim studijama prije nekoliko godina, i na tim temeljima smo formirali četiri smjera na master studijama, kao nastavak osnovnih akademskih studija za studente koji žele da nastave svoje obrazovanje”, kazao je dekan Marković.

Fakultet političkih nauka je za 2020/2021. akademsku godinu pripremio četiri programa za nove master studije. Riječ je o programima Komparativna politika, za koju je predviđeno 30 mjesta, Međunarodni odnosi  sa 40 mjesta, Socijalna politika i socijalni rad – 40 i Medijske studije i novinarstvo sa 30 predviđenih mjesta”, kazao je Marković.

„Planiramo i da raspišemo konkurs za upis studenata na pet smjerova specijalističkih studija za studente koji studiraju po starom programupo odobrenju Rektorata Univerziteta Crne Gore“, najavio je Marković.

Predviđeni broj studenata za upis, po ovom konkursu je po 30 studenata, 20 budžetskih i 10 samofinansirajućih, za programe Politikologija, Međunarodne odnose, Socijalnu politiku i socijalni rad i Novinarstvo, dok je za Evropske studije predviđeno 30 samofinansirajućih studenata.

„Prije organizovanja mogućeg konkursa za jednogodišnje master studije, Fakultet političkih nauka će sačekati odluku Rektorata UCG o načinu i uslovima realizacije master akademskih studija za studente koji su u tekućoj godini studenti specijalističkih studija, imajući u vidu specifičnu ulogu i prirodu ovih studija u novom sistemu studiranja“, zaključio je Marković.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close