Home / NOVOSTI / Društvo / MANDIĆ: Svi Srbi treba da odgovore na nasilnu asimilaciju u Crnoj Gori, Milo je izvođač radova, drugi su kreatori
Foto printscreen

MANDIĆ: Svi Srbi treba da odgovore na nasilnu asimilaciju u Crnoj Gori, Milo je izvođač radova, drugi su kreatori

“U toku je diskriminacija Srba u Crnoj Gori i pokušaj vlasti da ih nasilno asimiluje i tome treba integralno i solidarno da se suprotstavi 10 miliona Srba ma gdje da žive”, rekao je član predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić.

On je ocijenio da bi vlast u Crnoj Gori najviše voljela da Srbi krenu put Srbije traktorima, a da oni zaposjednu prostor gdje Srbi u Crnoj Gori sada žive.

“Namjera vlasti je da pokaže da Crna Gora više okrenuta prema Zagrebu nego prema Beogradu, pa su i na proslavi nezavisnosti Crne Gore upotrebljavali hrvatsku riječ neovisnost, a ne nezavisnost”, rekao je Mandić.

Dodao je da su u Crnoj Gori bile veće plate i penzije nego u Srbiji dok su te dvije države bile u zajednici do 2006. godine, a da je danas Srbija ekonomski pretekla Crnu Goru koja je, kaže, na putu propadanja, i da su penzije i plate veće u Srbiji, kao i mogućnost zapošljavanja.

“I zato je u Crnoj Gori je u toku brutalna kampanja vlasti koje pokušavaju građanima da nametnu priča da nije bio pogrešan put 2006. godine”, rekao je on.

Mandić navodi da se pokušava drobljenje Srpske pravoslavne crkve i da nije riječ samo o pitanjima imovine, jer posle ideje Mila Đukanovića o formiranju nove pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sledi isto to za Kosovo i Metohiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, gdje je, podsjeća, Ante Pavelić tokom Drugog svjetskog rata to već pokušao da uradi.

FOTO: EPA BORIS PEJOVIĆ

Naglasio je značaj podrške države Srbije srpskim organizacijama u Crnoj Gori, koja je u poslednjih desetak godina iznosila 10 miliona evra, kao i preko mogucnosti da svi Srbi koji žive van Srbije mogu da dobiju srpsko državljanstvo.

Ocijenio je da je litija u Nikšiću bila veličanstvena i da su vladika Joanikije i mitropolitih Amfilohije pozvani da se litijama nastave.

Upozorio je na dvostruke aršine vlasti u Crnoj Gori, jer su tokom pandemije zabranjena samo okupljanja pristalica SPC i Srba, a kad se proslavlja Dan državnosti sve mjere mogu da se krše.

Vlasti Crne Gore rade sve kako bi se preporučili drugim susednim adresama na štetu Srbije, rekao je on, i dodao da ipak, kada opljačkaju novac u Crnoj Gori, ti isti uglavnom kupuju stanove po Srbiji.

“Od 2006. goidne uradili su sve što su mogli protiv srpskog naroda i Srbije, priznali lažnu državu Kosovo, granica Srbije i Crne Gore je najtvrđa u Evropi, diskriminišu srpski narod, hoće da otimaju imovinu SPC”, rekao je on.

Dodao je da se takva bolest može izliječiti i da postoji šansa da se i takvi vrate i budu kao i njihovi preci.

“Vjerujem da ćemo pobjediti na narednim izborima, i da naša borba nije uzaludna”, rekao je Mandić.

(Tanjug)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com