PODGORICA: Nastavnica fizičkog dobila OTKAZ jer je đacima, navodno, rekla da crnogorska nacija ne postoji - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nastavnica fizičkog dobila OTKAZ jer je đacima, navodno, rekla da crnogorska nacija ne postoji

Ministarstvo prosvjete potvrdilo je da je nastavnica fizičkog iz Osnovne škole “Sutjeska” dobila otkaz zbog, kako navode “zapanjujuće zloupotrebe maloljetne djece u političke svrhe”.

Iz Ministarstva su Dnevnim novinama rekli da neće dozvoliti da škole postanu mjesta “brutalne indoktrinacije”.

Kako je ova nastavnica đacima objasnila razliku između Srba i Srbijanaca, raspad Jugoslavije, i sve što je tada uslijedilo, kao i podjele u Crnoj Gori, navodno je snimljeno, a njen slučaj je na sudu.

Uprava škole je sprovela kompletan postupak utvrđivanja odgovornosti, uz podršku Ministarstva prosvjete koje je tražilo da se ovaj slučaj u potpunosti rasvijetli, što je i urađeno, nakon čega je uslijedio prekid radnog odnosa.

“Tačno je da je u ovoj ustanovi došlo do zapanjujuće zloupotrebe maloljetne djece u političke svrhe od jedne neodgovorne nastavnice. Zato smo sve vrijeme bili podrška upravi u namjeri da iskoristi sva zakonska ovlašćenja kojima raspolaže i najrigoroznije sankcioniše takvo ponašanje, jer nam je zajednička dužnost da školu učinimo bezbjednim, a ne mjestom brutalne indoktrinacije”, navodi se u odgovoru Ministarstva prosvjete na pitanja Dnevnih novina.

Iz Ministarstva podsjećaju da je svrha predavanja obrazovanje iz predmeta za koji su nastavnici zaduženi, te “učenje poštovanju, razvijanje sklonosti i talenata, a ne politička propaganda nad djecom, koju su vam roditelji poslali na čuvanje, razvoj i obrazovanje”.

“Odlučnom reakcijom, koja je rezultirala prekidom radnog odnosa, pokazana je jasna naša namjera, ali i obaveza, da učinimo sve da škola takva i ostane. Tako će, u svakoj sličnoj situaciji, bez ikakve dileme biti i ubuduće”, poručuju iz resornog Ministarstva.

Direktor škole Vesko Gagović kazao je Dnevnim novinama da je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom.

“Tačna je informacija da je došlo do ozbiljnih prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe položaja od jedne nastavnice. U interesu je škole, odnosno djece da se takve stvari ne dešavaju, ali i da se ovaj slučaj ne politizuje. Ovo su vrlo ozbiljne situacije, te je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom, a svoj posao ćemo nastaviti da radimo nepristrasno i profesionalno”, kazao je Gagović.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com