MARKOVIĆ: Nije tačno da sam naredio hapšenje Joanikija i sveštenika - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Nije tačno da sam naredio hapšenje Joanikija i sveštenika

Premijer Duško Marković kazao je na današnjoj sjednici da nije naredio hapšenje episkopa budimsko-nikšićkog Joanikija i osam sveštenika, te da je za to saznao sjutradan ujutru.

“Trebalo bi da znate da predsjednik Vlade ne izdaje naređenja ko će biti uhapšen i kojim automobilom, to je nadležnost tužilaštva. Tek sam sjutradan ujutru dobio informaciju da je tužilac odredio pritvor sveštenicima. Odkud vam informacija da sam ja naredio, to nije tačno. Razgovarao sam sa mitropolitom Amfilohijem, brinuo zbog toga šta će se desiti pod Ostrogom i ukazivao kakva opasnost može da bude u Nikšiću. Prije i nakon hapšenja sam bio u kontaktu sa mitropolitom. Nije tačno da sam naredio i znao da je Joanikije uhapšen, ne očekujem da mi vjerujete”, odgovorio je Marković na pitanje Gorana Danilovića, u ume Posebnog kluba poslanika.

Ocijenio je da su nezakonita okupljanja širom Crne Gore 12. maja mogla da imaju nesagledive posljedice po zdravlje.

U Crnoj Gori se ćutanjem i tišinom ništa ne rješava, već dijalog, poručio je Marković, nakon pitanja Danilovića.

“Bojkotujete, pa ste opet tu. Skreću mi pažnju saradnjici da ponešto pišete, jednako neubjedljivo. Pitam se gdje ste bili prethodnih mjeseci, kako to da čovjek takvog iskustva i znanja nije bio u prvim redovima da pomogne građanima u borbi protiv virusa… Na prvo popuštanje mjera, izašli ste na ulicu da podstičete davastaciju i narušavanje postignutog”, kazao je Marković.

On je poručio Daniloviću da se nada da ne misli da će institucije praviti razlike u primjeni zakona u odnosu na bilo kojeg počinioca prestupa.

“Svjedočili smo da su naši policajci bili izloženi fizičkim napadaima i da su mir i bezbjednost u našim gradovima bili ugroženi. Tom prilikom veći broj pripadnika Uprave policije je zadobio povrede, to je bio brutalan napad na službena lica u vršenju službene dužnosti”, kazao je Marković.

Marković je rekao da su pripadnici Uprave policije primijenili zakonska sredstva da očuvaju red i mir koji su bili ugroženi od nasilnih grupa i pojedinaca.

U ime posebnog kluba poslanika, Danilović je pitao premijera na koji napad je mislio kad je 14. maja na vanrednoj konferenciji izjavio da je Crna Gora izložena brutalnom napadu koji može imati nesagledive posledice po zdravlje građana, te koji pojedinac, grupa ili organizaci ja je pokrenula te brutalne napade.

“Da li ste, s tim u vezi, Vi sredili da nakon svetovasilijevskog hoda ulicama Nikšića bude priveden vladika Joanikije, kao i osam sveštenika, uz naređenje da episko budimljansko-nikšićki po svaku cijenu bude „transportovan” policijskom „maricom” pitao je Danilović.

8 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com