NOVAK NEMA DILEMU: Granice će se otvoriti, IGRAĆEMO 90% U CRNOJ GORI - Volim Podgoricu

NOVAK NEMA DILEMU: Granice će se otvoriti, IGRAĆEMO 90% U CRNOJ GORI

Novak Đoković je ovog četvrtka odradio još jedan trening u Beogradu, a sparing partner mu je bio Viktor Troicki.

Dvojica dobrih drugova su trenirala na Dorćolu, a Novak je posle treninga izdvojio vreme da odgovori na nekoliko pitanja Sportskog žurnala.

Kako je u fokusu teniskih dešavanja „Adria tour” koji se održava u organizaciji najboljeg tenisera svijeta, a koji bi trebalo da se igra i u Crnoj Gori koja je zatvorila granice za srpske građane, Novak Đoković je za „Žurnal” izrazio ubjeđenje da će Crnogorci tokom jednog vikenda u junu uživati u tenisu.

“Mislim da će se granice otvoriti. Igramo u Crnoj Gori 90 odsto”, rekao je Novak za ovaj list.

Inače, Novak Đoković će u sklopu “Adrija tura”, prvi turnir održati u Beogradu (13. i 14. juna), koji slobodno može da se nazove teniskom prestonicom Evrope, ako se uobzir uzme nivo turnira kojima će biti domaćin (TSS Tur, Šampionat istočne Evrope), prenosi Blic.

Potom slijedi selidba u Zadar (20/21. jun), dok će turneja u Crnu Goru stići 27. i 28. juna, ali još nije poznato u koji grad, zbog čega se u Podgorici s velikom pažnjom očekuje Novakovo obraćanje.

Poslednji turnir na programu je 4. i 5. jula u Banjaluci, a dan kasnije će u Sarajevu igrati egzibicioni meč protiv Damira Džumhura, koji je prije nekoliko dana osvojio humanitarni turnir na Kalemegdanu.

Najavljeno je da će na turneji učestvovati brojni svjetski i domaći asovi, poput Dominika Tima, Grigora Dimitrova, Marina Čilića, Viktora Troickog i Borne Ćorića. U medijima se provlači informacija da bi Miloš Raonić, Kanađinin poreklom iz Crne Gore, po prvi put mogao da zaigra na tlu države iz koje potiče, ali je Novak rekao da je Raonić odustao.

Turneja ima humanitaran karakter, a novac će se iskoristiti za projekte mladih ljudi u regionu, a preko fondacije koja nosi Novakovo ime.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com