JELUŠIĆ: DPS podnosi krivične prijave protiv organizatora sjednice u Budvi

Demokratska partija socijalista će podnijeti nadležnim organima krivičnu prijavu protiv predsjednika Skup[tine Krsta Radovića (Demokrate) i drugih lica, koja su ugrožavala bezbjednost odbornika u, i pored improvizovane skupštinske sale, kazao je šef budvanskog DPS-a Predrag Jelušić.

U DPS-u kažu da je nakon današnjih scena, svima jasno zbog čega su ih organizatori ove sjednice, pozvali da se okupe pod šatorima.

“Ovo nije Budva. Mi treba da živimo jedni sa drugima, ali ovo prevazilazi sve obrasce političkih razlika. Lica koja ste vidjeli da vrijeđaju, psuju i nasrću na odbornike SO Budva, nijesu okupljeni narod, vec je riječ o funkcionerima i porodicama funkcionera DF-a i Demokrata. Imali ste priliku da vidite na koji način je prije tri i po godine DPS predala vlast. civilizovano sa pruženom rukom, ovo danas pokazuje da su ljudi koju su upravljali Budvom, od naše Budve napravili grad revansizma, i mržnje”, napominje Jelušić.

Mapominje da ih ne čudi da se odlazeća vlast, čiji je mandat, kako kaže, obilježen palanačkim manifestacijama, odlučila da u istom stilu siđe sa scene.

“Umjesto da dzentlmenski podnesu ostavke, opredijelili su se da završnu tačku svog odlazećeg cirskusa, izvedu onako kako su i počeli, pod šatorima. Koalicija u Budvi se odavno raspala, i sad je Budvanima jedino preostalo da pokažu jos malo strpljenja i isprate posljednji čin blamaže onih koji su kompletan mandat potrošili u međusobnim svađama, uvredama i optužbama. Čak je i mrznja prema DPS-u bila u sjenci njihove medjusobne netrpeljivosti. Do danas”, jasan je Jelušić.

Prvi čovjek budvanskog DPS-a tvrdi da su danas (misleći na vladajuću koaliciju u Budvi), bez obrazlozenja prekinuli sjednicu o razrješenju predsjednika Opštine Marka Carevica, i njen nastavak zakazali za 5. jun , iako su znali da po statutu , odluku o razrešenju Skupština mora donijeti najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja prijedloga.

“Taj rok ističe sjutra, što znači da se ulazi u klasično kršenje statuta, sa namjerom da se cio proces opstruira i da se ne dozvoli verifikacija volje većine odbornika u budvanskom parlamentu. Takođe, današnjom sjednicom o inicijativi za razrješenje predsjednika Skupstine Radovica upravljalo je neovlašćeno lice (Mijomir Pejović, Demokrate), čime je permanentno kršen poslovnik”, zaključio je Jelušić.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close