Home / NOVOSTI / MIHAJLOVIĆ: Odluke crnogorske vlade su političke

MIHAJLOVIĆ: Odluke crnogorske vlade su političke

Odluke crnogorske vlade da ne otvori granicu sa Srbijom su političke, a odluka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo o letovima Montenegroerlajnsa ekonomska, kazala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za televiziju Prva ocijenila da štetu od odluka Crne Gore o podizanju ograda za građane Srbije trpi narod sa obje strane granice, kao i građani regiona.

Dodala je da je Mađarska za građane Srbije već otvorila granice, da će to od 1. juna uraditi i Bugarska, a ostale zemlje do 15. juna i izrazila očekivanje da će i crnogorska odluka ubrzo biti promijenjena.

“Neke država podigle su ograde, mislim kao pripreme za njihove unutrašnje izbore što smatram da nije dobro za njihove građane”, rekla je i ona i odluku crnogorskih vlasti nazvala prije svega političkom.

Kako je rekla, Er Srbija nije dobila odobrenje crnogorskih vlasti da leti na njihove aerodrome, a pored dobijenih dozvola za slijetanje u Srbiju za 2020. godinu Montenegroerlajns je tražio i dodatne.

“Odluku je donio Direktorat, a ja kao ministar saobraćaja ne mogu da dozvolim da radim protiv interesa svoje zemlje i svoje nacionalne kompanije”, rekla je ona i zapitala se da li iko u Vladi Srbije treba da kaže Er Srbija ne treba da leti i neka pravi gubitke.

Ona je rekla da su dugovi Montenegroerlajnsa prema Agenciji za kontrolu letjenja 7,6 milona eura i dodala da se o tome već nekoliko godina razgovaralo sa crnogorskim vlastima koje su preuzimale razne obaveze.

“Kada nijesu izvršavali obaveze onda su bila razna sudska utuženja i oko četiri miliona eura iznose donete presude u korist Agencije za kontolu letjenja”, rekla je ona.

Dodala da je crnogorska vlada donijela zakon da će te obaveze preuzeti i izrazila nadu da će se to u nekom periodu i desiti.

Srbija je do sada obnovila 77 kilometara pruge Beograd – Bar a Mihajlovićeva je najavila nastavak radova od Valjeva do granice sa Crnom Gorom za sljedeću godinu kao i da će kraj obnove biti za tri godine.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com