970x250

TRI POLICAJCA KLEČALA NA FLOJDU DOK SE ON GUŠIO: Novi snimak hapšenja koji je zapalio Ameriku (VIDEO)

Na novom snimku hapšenja Džordža Flojda, koji je preminuo nakon što mu je policajac Derek Šovin koljenom pritisnuo vrat, vidi se kako trojica kleče na njemu kako bi ga zadržali na tlu, iako se on nije opirao hapšenju.

300x250

Flojd je umro nakon što su ga četiri policajca uhapsila jer je navodno pokušao da kupi cigarete lažnom novčanicom od 20 dolara.

Na snimku se vidi da je Flojd tokom devetominutnog pritiska na vrat skoro tri minuta bio bez svijesti. Umro je nekoliko minuta kasnije.

AMERIKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Pentagon stavio vojsku u pripravnost, na skupu govorila ćerka Martin Lutera Kinga (FOTO/VIDEO)

MINEAPOLIS GORI, BIJES SE ŠIRI AMERIKOM: Demonstranti pale i razbijaju sve što im padne pod ruku (VIDEO)

“Molim vas, pustite me da ustanem”,molio je on dok su trojica koljenima pritiskala njegovo tijelo.

Potom se policajac Derek Šovin koji je u međuvremenu optužen za ubistvo obratio prolazniku koji je snimao incident i rekao da moraju da pređu na drugu stranu ulice.

Džordž Flojd preminuo je u ponedjeljak uveče, nakon što je policija Mineapolisa pokušala da ga uhapsi, pri čemu mu je policajac Šovin koljenom pritisnuo vrat i držao ga tako devet minuta dok je on molio da ga puste.

Preliminarni rezultati autopsije okružnih vlasti su pokazali da je Flojd (46) umro od kombinacije srčanog oboljenja i “potencijalne intoksinacije organizma” koji su bili pojačani pritiskom od strane policije.

U krivičnoj tužbi podnijetoj protiv Šovina (44) medicinski istražitelj oblasti Henepin je rekao da “nijedan fizički dokaz ne podržava dijagnozu traumatskog gušenja ili davljenja”.

“Gospodin Flojd je imao prethodno zdravstveno stanje, uključujući koronarnu arterijsku bolest i visoki krvni pritisak. Kombinovani efekat na Flojda – hapšenje policije, njegovo prethodno zdravstveno stanje i potencijalni intoksikanti u njegovom organizmu – vjerovatno su doprinijeli njegovoj smrti”, navodi se.

 

 

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close