MILOŠ IMA 20 GODINA I BICIKLO JE NJEGOV ŽIVOT: Šampion je Crne Gore U23, ali to je tek POČETAK (FOTO) - Volim Podgoricu

MILOŠ IMA 20 GODINA I BICIKLO JE NJEGOV ŽIVOT: Šampion je Crne Gore U23, ali to je tek POČETAK (FOTO)

Podgoričanin Miloš Vračar ima 20 godina, biciklizmom se intenzivno bavi tek dvije godine, a već je šampion Crne Gore do 23 godine i to – u drumskom i u planinskom biciklizmu!

Kako priča za “Volim Podgoricu”, biciklo vozi od kada je bio dječak, ali tada nije imao u planu da se biciklizmom bavi profesionalno.

“Kao klinac sam sa drugovima svakodnevno vozio do zabjelskog repetitora, po nekoliko puta bismo vozili do tamo i nazad, dane smo provodili po raznim servisima popravljajući bicikla, pa se tako i dogodilo da me jedan od servisera koji je bio i član jednog kluba, pozove da vozim trku”, priča Miloš.

Nakon nešto više od dvije godine, Miloš već ima veliki broj medalja, pobjeda, ali i jedan težak pad sa bicikla tokom trke kada je zadobio teške oderotine kože, ali, na sreću, bez lomova.

Na svojoj prvoj trci, prije tri godine,  “Tri pazara” u dužini od 40 kilometara, na cilju je bio tek sedamnaesti.  Tada se Miloš “zainatio” i počeo ozbiljno i svakodnevno da trenira. Dnevna kilometraža vožnje bicikla mu je, kaže, najmanje 30 kilometara.

“Plus trčanje, plus teretana, plus šetanje Mrvice po nekoliko kilometara dnevno”, kaže Miloš i pokazuje fotografije svog ljubimca koji je sve, samo ne – mrvica.

Foto Instagram

Već sledeće godine, 2018. godine, na istoj trci, Miloš je pobijedio a dotadašnjeg crnogorskog šampiona “ostavio” iza sebe puna dva i po minuta.

“Dva i po minuta na 40 kilometara je zaista puno. Ta pobjeda mi je bila i snažan motiv da nastavim da treniram”, priča Miloš.

Kako kaže, namjera mu je da “napadne” i prvo mjesto u kategoriji preko 23 godine, ali za to postoji jedan preduslov.

“Biciklizam je dosta skup sport, dobra profesionalna bicikla koštaju i do 10.000 eura, a skupa je i oprema. Da biste imali dobre rezultate morate imati dobro biciklo”, kaže Miloš. On trenutno pokušava da obezbijedi novac za biciklo kojim bi učestvovao na predstojećim takmičenjima koja počinju od jula mjeseca.

“Ja nemam mogućnosti da da dam nekoliko hiljada eura za biciklo, a neophodno mi je ukoliko želim da napredujem. Ukoliko uspijem da nađem sponzore da kupim biciklo, trkaću se i siguran sam da ću ostvariti dobar rezultat”, kaže Miloš.

On dodaje i da se nada da će se biciklizam kao profesionalni sport brže razvijati u Crnoj Gori i imati veću podršku države jer je, kako kaže, Crna Gora bogomdana za to.

 

V.Mitrović

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com