EK POVODOM TENZIJA IZMEĐU CRNE GORE I SRBIJE: Pomno pratimo dešavanja u regionu - Volim Podgoricu

EK POVODOM TENZIJA IZMEĐU CRNE GORE I SRBIJE: Pomno pratimo dešavanja u regionu

Povodom najnovijih tenzija na relaciji Beograd-Podgorica iz Evropske komisije je saopšteno da pomno prate dešavanja u regionu i da će ih imati u vidi prilikom sastavljanja narednog izvještaja.

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero rekla je “Vijestima” da je regionalna saradnja ključni element evropske perspektive Zapadnog Balkana i sastavni dio Procesa stabilizacije i pridruživanja, koji je sadržan u šest Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji su potpisali Evropska unija i svaki od partnera.

“EU pomno prati dešavanja u regionu Zapadnog Balkana i naša naredna detaljna sveobuhvatna procjena biće sadržana u godišnjim izvještajima o zemljama regiona, koji će da budu objavljeni kao dio paketa proširenja”, rekla je Pisonero, odgovarajući na pitanje da li Evropska komisija prati situaciju u regionu i novo podizanje tenzija između Crne Gore i Srbije.

Dodala je da Evropska unija pridaje veliki značaj dobrosusjedskim odnosima i uspostavljanju klime pogodne za dijalog.

3 komentara

  1. I’m impressed, I have to admit. Actually rarely do you encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you could have hit the nail around the head. Your idea is outstanding; the pain is something there are not enough individuals are speaking intelligently about. I’m very happy that I came across this within my seek out something with this.

  2. I need to examine with you here. Which isn’t one thing I usually do! I get pleasure from reading a post that can make individuals think. Additionally, thanks for allowing me to comment!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com