Home / NOVOSTI / Društvo / NA CETINJU UHAPŠENO 11 OSOBA: Sumnjiče se za TEŠKA UBISTVA, finansijske malverzacije i DILOVANJE DROGE (FOTO)
Foto printscreen TVCG

NA CETINJU UHAPŠENO 11 OSOBA: Sumnjiče se za TEŠKA UBISTVA, finansijske malverzacije i DILOVANJE DROGE (FOTO)

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, protiv 11 osoba koje su juče uhapšene na Cetinju, specijalno policijskog odjeljenja podnijelo je krivične prijave.

Kako TVCG saznaje, protiv njih je pokrenuta i finansijska istraga tokom koje će se provjeravati porijeklo imovine osumnjičenih, ali i onih koji su sa njima povezani.

Foto printscreen TVCG

Miloš Đuričković, Savo Lipovina, i Ivan Jovanović, organizovali su kako se sumnja kriminalnu grupu koja je imala više članova, među kojima su kako saznaje Javni servis, Darko Drašković,Filip Petričević, Vesko Lipovina, Mirko Jovićević, Veljko Pejović, Milo Ivanišević, Petar Živković, i Nikoleta Vukić.

Protiv njih je kako saznaje TVCG podnijeta krivična prijava. Istražitelji su prikupili dokaze da je ova kriminalna organizacija osnovana 2017. godine, radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo te djela u vezi sa opojnim drogama. Dio te grupe je već hapšen u sklopu prethodne istrage Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su oprali 3 miliona i utajili 700 hiljada eura poreza.

Foto printscreen TVCG

U oba slučaja, Specijalno državno tužilaštvo je pokrenulo i finansijske istrage, kojima će se provjeravati porijeklo imovine osumnjičenih. Pod njihovom lupom su između ostalog, blindirana i luksuzna vozila, veće sume novca ali i nepokretnosti osumnjičenih i njima povezanih lica.

Prema informacijama do kojih je došla TVCG, radom na posljednjem slučaju, otkrivena su i nova imena jednog od ogranaka Škaljarskog klana. Istragama rukovodi specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. A u tim predmetima formirani su specijalni istražni timovi koji čine tužioci i pripadnici SPO-a.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com