UNIJA POMORACA: Naši pomorci su diskriminisani, još 2.700 njih čeka povratak - Volim Podgoricu

UNIJA POMORACA: Naši pomorci su diskriminisani, još 2.700 njih čeka povratak

Oko 2.700 crnogorskih pomoraca je još uvijek na međunarodnim brodskim kompanijama, mnogima su istekli ugovori i oni čekaju da im firme organizuju repatrijaciju, odnosno povratak u Crnu Goru, tako da se u naredna dva ti mjeeca očekuje veći priliv pomoraca.

Zbog toga je važno da se za pomorce ukine karantin po dolasku u zemlju koji je, po njima, diskriminatoran.

Ovo su u Bojama jutra izjavili predstavnici Unije pomoraca Neđeljko Radulović i Vlado Vučetić, koji, u ime pomoraca, traže od Vlade i NKT-a da se pomorci izuzmu iz obaveze karantina prilikom povratka u zemlju.

Oni su kazali da za pomorce koji su već došli nije bilo nikakve zdravstvene kontrole prilikom ulaska u Crnu Goru.

“Naši pomorci su diskriminisani i na to smo ukazali”, rekli su dodali da treba uzeti u obzir razliku između pomoraca sa teretnih brodova i kruzera, jer je na kruzerima po hiljadu zaposlenih a na teretnim brodovima po nekoliko desetina.

U Crnu Goru oko 600 pomoraca stiglo sa teretnih brodova.

Veliki broj pomoraca koji su se vratili ogorčen je što su morali u karantin iako su prethodno mjeseicma bili izoloavani na brodovima na pučini, imaju zdravstvene sertikate a pojedini i negativne korona testove.

CRNOGORSKI POMORCI U KARANTINU OGORČENI: Tretiraju nas kao KRIMINALCE, da smo došli privatnim avionom šetali bi SLOBODNO (FOTO)

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) danas će održati sjednicu na kojoj će sa posebnom pažnjom biti razmotreni stavovi naših pomoraca u karantinu i argumenti navedeni u njihovoj peticiji dostavljenoj NKT-u, kojom traže da se mjera karantina prilikom ulaska u Crnu Goru na njih ne primjenjuje.

 

1 komentar

  1. Karantin po povratku nije diskriminatoran , vec deo procedure , preventiva sirenja virusa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com