Home / Najčitanije / BEČIĆ: Odbranili smo Ustav i demokratiju koju kriminalom i silom pokušavaju da uruše Duško Marković i Milo Đukanović

BEČIĆ: Odbranili smo Ustav i demokratiju koju kriminalom i silom pokušavaju da uruše Duško Marković i Milo Đukanović

Opet su bedemi naše opozicione tvrđave odbranili Ustav, demokratiju i slobodnu volju građana koju su juče namjerili da uruše korupcijom, kriminalom i golom silom Duško Marković i Milo Đukanović, kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

“Ponosan sam na još jednu veliku pobjedu demokratije i činjenicu da je Budva odbranjena, a da su do temelja poražena anticivilizacijska, protivustavna i nedemokratska djela, odnosno nedjela DPS-a. Ponosan sam na odbornike Demokratske Crne Gore koji su stručno, pravnim znanjem i umijećem, argumentovano i uz vaspitano držanje bez i jedne upućene ružne ili neprikladne riječi bilo kome, zajedno sa kolegama maestralno odbranili Ustav Crne Gore, zakone, čast Budve i njenih građana. Ponosan sam što je uprkos pritiscima i opstrukciji do zareza ispoštovan i Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut Opštine Budva i Poslovnik o radu Skupštine opštine. Ponosan sam na dostojanstveno držanje časa parlamentarizma i demokratije onimima koji su udarili na temeljne civilizacijske vrijednosti savremenog svijeta”, naveo je Bečić.

Sinoć je, kako kaže, pobijedila čista, moderna, emancipatorska i evropska Budva.

“Sinoć je poražena i izdaja koja nije ostvarila svoju sramnu misiju rušenja Ustava Crne Gore i prekrajanja izborne volje građana Budve. Ali su sinoć takođe potpunu dominaciju u svom punom sjaju i izražaju pokazale pravda i želja za odbranom časti Budve pred nepravdom koja joj je prijetila.

Na primjeru odbrane Budve opet se pokazalo da vaspitano ponašanje, međusobno nenapadanje, dopunjavanje i solidarnost svih aktera lokalne vlasti, predstavlja ključ uspjeha. Upravo takvom saradnjom opozicija je pobijedila DPS na izborima u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Beranama”, kazao je Bečić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com