PODGORICA: Počela izgradnja Ulice Baku - Volim Podgoricu

PODGORICA: Počela izgradnja Ulice Baku

Radnici preduzeća ’’LD Gradnja’’ iz Nikšića počeli su da izvode pripremne radove na izgradnji Ulice Baku u dužini 370 metara. Radovima je predviđena izgradnja atmosferske, fekalne kanalizacije, vodovoda, tk kanalizacija i javna rasvjeta. Iz budžeta Glavnog grada za ovaj projekat izdvojeno je 356,162. 52 eura, a planirani rok za završetak radova je 100 radnih dana.

“Širina saobraćajnice je 7 metara  (dvije saobraćajne trake po 3,5 metra). Sa lijeve strane kolovoza planiran je zeleni pojas širine 1,5 metar i trotoar širine 2,5 metara, dok će se sa desne strane saobraćajnice izgraditi parking sa 44 mjesta, od kojih su 3 za osobe sa invaliditetom, kao i trotar širine 3 metra”, saopšteno je iz Pg biroa.

“Podsjećamo da je izgradnja Ulice Baku, koja se proteže od Bulevara Mihaila Lalića do Studentske ulice, započeta je 1999.godine. Te godine izveden je dio predmetne ulice, u dužini od 130 m, na potezu od Studentske ulice ka Bulevaru Mihaila Lalića. Tokom 2004.godine izgrađen je dio ulice kroz Tološku šumu dužine 150 m. Ovaj dio ulice rekonstruisan je 2013, a radovi su obuhvatili izgradnju potpornih zidova, ivičnjaka, trotoara sa desne strane ulice posmatrano u pravcu Bulevara Mihaila Lalića širine 3 m, asfaltiranje ulice, montažu stubova i svjetiljki za javnu rasvjetu i  montažu ograde”, zaključuje se u saopštenju Pg biroa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com