“VIRUS U BEOGRAD DONIO STUDENT IZ CRNE GORE” Oko 20 studenta pozitivno na koronu, mediji tvrde da je virus stigao iz Crne Gore - Volim Podgoricu

“VIRUS U BEOGRAD DONIO STUDENT IZ CRNE GORE” Oko 20 studenta pozitivno na koronu, mediji tvrde da je virus stigao iz Crne Gore

Korona virus u Studenstki dom Karaburma unio je student iz Crne Gore, javljaju mediji u Srbiji. U ovom domu je, zaraženo dvadesetak studenata, i svi su u izolaciji.

Za sada niko od njih nema tešku kliničku sliku i situacija je pod kontrolom.

Direktor Ustanove Studentski centar “Beograd” Goran Minić na pitanje da li je istina da je student iz Crne Gore uneo korona virus u dom na Karaburmi, odgovara da lične podatke ne mogu da otkrivaju.

“Informacije koje na bilo koji način sadrže lične podatke studenata nismo u mogućnosti da javno iznosimo”, rekao je Minić za Telegraf.rs.

On je juče za kazao da su u izolaciji tri studenta i 20-ak njihovih kontakata, a danas je stanje nepromijenjeno.

“Što se broja zaraženih tiče, stanje je nepromijenjeno u odnosu na juče, imamo tri potvrđena slučaja studenata koji su imali pozitivan test. Кod preostalih studenata koji su izolaciji zbog kontakta sa zaraženim studentima, prvi test je bio negativan, svi se dobro osjećaju, bez simptoma su, nadamo se da će i drugi test biti negativan i da nećemo imati više zaraženih”, objasnio je Minić.

Studenti kod kojih je potvrđen virus, kao i dvadesetak njihovih kontakata izolovani su u posebne smještajne jedinice sa zasebnim kupatilima, gdje ne postoji mogućnost kontakta sa ostalim stanarima domova. Prema Minićevim riječima, hrana im se dostavlja u sobe.

Tiodorović. U Beograd došlo 10.000 studenata

Informacija da je korona ušla u studentske domove objelodanjena je juče, a epidemiolog prof. dr Branislav Tidorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je jutros u Jutarnjem programu TV Prva da su koronu u Beograd donijeli studenti koji su došli sa strane.

“Moramo da obratimo pažnju na studentske domove, u Beograd je došlo 10.000 mladih ljudi sa strane, oni su sigurno donijeli virus iz oblasti iz kojih su došli. Oni su testirani, situacija u domu na Karaburmi je koliko znam pod kontrolom, sprovode se sve mjere, to će nas očekivati i nadalje”, rekao je Tiodorović. 

Politička režija

Povodom držanja granica zatvorenih za Srbiju, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za Kurir da crnogorske medicinske protokole očigledno režiraju političari.

“U Crnu Goru mogu da uđu Šiptari koji se i ne testiraju, a ne mogu Srbi ni s potvrdom da su zdravi. U Crnoj Gori mržnja je jača od medicinske struke. Kad političari mogu da osnuju crkvu, zašto ne bi mogli da uređuju medicinske protokole. Ne bori se vlast Crne Gore protiv korone, oni se bore protiv Srba”, zaključuje Vulin.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com