Sveštenici Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić večeras pušteni na slobodu (VIDEO) - Volim Podgoricu

Sveštenici Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić večeras pušteni na slobodu (VIDEO)

Sveštenici Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić, kojima je danas određeno zadržavanje do 72 sata pušteni su večeras na slobodu.

Njima je ranije danas rješenjem podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva određeno zadržavanje do 72 sata zbog, kako se navodi, “postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl. 287 Krivičnog zakona Crne Gore”. Državni tužilac Jelena Protić je kao razlog za zadržavanja navela mogućnost ponavljanja krivičnog djela.

Foto Mitropolija

Ranije noćas sveštenstvo i građani okupili su kako bi dali podršku Šljivančaninu i svešteniku Željku Ćaliću koji je takođe zadržan u pritvoru.

Građani i sveštenstvo se okupili da daju podršku uhapšenim sveštenicima (VIDEO)

SVEŠTENICIMA ŠLJIVANČANINU I ĆALIĆU PRITVOR DO 72 SATA: Zavšena saslušanja u tužilaštvu

NAKON VEČERAŠNJIH LITIJA PRIVEDENO VIŠE SVEŠTENIKA: U Pljevljima i profesor završio u stanici policije

Branilac sveštenika Šljivančanina, advokat Božo Milonjić, danas je kazao da tužiteljka nije uvažila zahtjev da se podgorički paroh brani da slobode.

Šljivančanina su, po riječima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije htjeli sinoć da privedu tokom litije u Podgorici, ali da ga je odbranio narod.

On je sinoć oko 23 časa bio u Centru bezbjednosti u Podgorici zbog davanja izjave.

Lj.G.

1 komentar

  1. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com