MEDENICA: Sat je koštao pet hiljada maraka, dobila sam ga od supruga - Volim Podgoricu

MEDENICA: Sat je koštao pet hiljada maraka, dobila sam ga od supruga

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica reagovala je na tvrdnje Građanskog pokreta URA da nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije sat vrijedan skoro 20 hiljada eura.

Medenica navodi da pomenuti sat Roleks model Datejust posjeduje 23 godine, tačnije od 1997. godine, a dobila ga je, tvrdi, na poklon od supruga, koji ga je kupio na aerodromu u Pragu u frišopu.

“Sat je bio plaćen pet hiljada njemačkih maraka. U tom periodu ona je obavljala funkciju zamjenice Višeg državnog tužioca u Podgorici. Zakon o sprječavanju sukoba intreresa, po kome je javni funkcioner bio dužan da podnese Komisiji izvještaj o svojoj imovini i prihodima, stupio je na snagu 2009. godine”; kazala je Medenica.

Ona je dodala da je Zakonom bila propisana obaveza prijavljivanja prava svojine pokretnih stvari čija vrijednost prelazi pet hiljada eura.

“S obzirom na to da je sat u njenom vlasništvu, u tom momentu, već bio 12 godina, a uslijed proteka vremena vrijednost sata umanjena, nije postojala obaveza njegovog prijavljivanja”, zaključuje Medenica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com