VLADA ODGOVORILA: Ne prijetite nam Evropom, pošaljite poziv izgrednicima koji su izazvali nasilje i nerede u Budvi - Volim Podgoricu

VLADA ODGOVORILA: Ne prijetite nam Evropom, pošaljite poziv izgrednicima koji su izazvali nasilje i nerede u Budvi

Foto: Twitter.com/vladaCG

Vlada Crne Gore poručila je Institutu alernativa (IA), Centru za istraživačko novinarstvo (CIN), Media centru i Centru za građansko obrazovanje (CGO) da umjesto što prozivaju Evropsku uniju pošalju poziv “izgrednicima koji su izazvali nasilje i nerede u Budvi, pišu Vijesti.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Media centar i Centar za građansko obrazovanje (CGO) osudili su upad jedinica policije u zgradu Opštine Budva, nasilje i hapšenja opštinskih funkcionera, službenika i građana i pozvali policiju i tužilašto da se ne uključuju “u rješavanje pravne i političke krize u lokalnoj samoupravi Budve”.

“Niko ne smije da utiče na Državno tužilaštvo u vršenju njegove funkcije, niti ima pravo da poziva policiju i institucije da ne rade svoj posao. Gdje ste bili gospodo – kad su vatrogasci i komunalne službe obezbjeđivale povoljan ambijent političkoj manjini u Budvi; kad su ove iste službe, iako nenadležne, diktirale uslove za rad lokalne skupštine organizovane pod šatorom; kad se brutalno nasrtalo na odbornike DPS, Crnogorske i nezavisnog poslanika; kad su nečije porodice, kumovi i prijatelji napadali odbornike i prijetili im”, navodi se u saopštenju Vlade.

Pitali su i kako IA, CIN, Media centru i CGO “nije zasmetala očigledna vulgarizacija demokratije i ukidanje reda i zakonitosti”.

“I kako drukčije da razumijemo vaše hitno javljanje – osim kao podgrijavanje atmosfere izgredništva i nereda, i pokušaj medijskog pritiska na organe pravosuđa. Na kraju, ne prijetite nam Evropom, nego obezbijedite minimum objektivnosti koja vam tako nedostaje u političkom svrstavanju”, navodi se u saopštenju Vlade.

2 komentara

  1. pih! ovo je maslo Vlade)Dulja i Milja). Sve je kako ova dvojica kažu i ne slusajte druge..mrš tim bitangama!!!!!!!!!!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com